Τέλη 2019 θα είναι στους δρόμους το νέο Renault Captur


To Captur είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μικρά SUV της ευρωπαϊκής αγοράς και σε κάτι παραπάνω από ενάμιση χρόνο από σήμερα θα περάσει στην επόμενη 2η γενιά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/4/2018

Η οποία θα κάνει επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα το 2019, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, για να συνεχίσει την μεγάλη επιτυχία που διαγράφει η τωρινή γενιά Captur σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που αναφέρει το γαλλικό περιοδικό L’Argus, το νέο Captur θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του νέου Clio που έχει προγραμματισθεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο, στην έκθεση του Παρισιού.

Το νέο Captur θα έχει περίπου ίδιες διαστάσεις με το τωρινό μοντέλο ενώ σχεδιαστικά το όμορφο αμάξωμα θα έχει μία νέα δυναμική που θα εναρμονίζεται με αυτή του Clio 4. Από πλευράς κινητήρων είναι δεδομένη η παρουσία του πετρελαιοκινητήρα 1.5 dCi με 85 PS και 115 PS, ενώ θα υπάρξει και mild hybrid έκδοση.

Ο τρικύλινδρος 0.9 θα αντικατασταθεί από έναν ολοκαίνουργιο ίδιας διάταξης στα 1.000 cc, ενώ την γκάμα θα πλαισιώσει και ο νέος turbo στα 1.300 cc. Οι νέοι βενζινοκινητήρες  έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Daimler, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως στη νέα πλατφόρμα CMF-B του Captur θα βασιστεί και το νέο Nissan Juke που θα δούμε το 2020.