Τα πρώτα στοιχεία για το νέο Kia K900


Στη Νότια Κορέα κυκλοφορεί ήδη το προσπέκτους της νέας πολυτελούς λιμουζίνας της Kia, η οποία στην εκεί αγορά ονομάζεται Κ9.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/3/2018

Μετά τα σκίτσα και πριν την επίσημη πρεμιέρα στην έκθεση της Νέα Υόρκης ήρθαν οι διαρροές -επίσημες και αυτές- για τη νέα ναυαρχίδα της Kia. Και λέμε επίσημες καθώς οι φωτογραφίες προέρχονται από το προσπέκτους του μοντέλου που υπάρχει ήδη στις αντιπροσωπείες της μάρκας στη Νότια Κορέα, όπου και ονομάζεται Κ9.

Από τις φωτογραφίες της μπροσούρας λοιπόν βλέπουμε πως οι σχεδιαστές του νέου, πολυτελούς Kia έχουν χρησιμοποιήσει πολύ χρώμιο, ειδικά στο εμπρός μέρος και τη μάσκα του, αλλά και στο προφίλ του. Για παράδειγμα στο περίγραμμα των παραθύρων του.

Στο εσωτερικό η οθόνη του συστήματος infotainment είναι τελικά πιο μεγάλη σε σχέση με ότι φανταζόμασταν, ενώ ο έλεγχος των λειτουργιών γίνεται και μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Όσο για τις επενδύσεις με βάση τα αναγραφόμενα στο προσπέκτους μπορούν να είναι κόκκινες, μπεζ, μαύρες ή καφέ.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες και πάλι το Νοτιοκορεάτικο προσπέκτους αναφέρει δύο V6 με 3,3 και 3,8 lt, καθώς και τον κορυφαίο V8 των 5.000 cc, χωρίς όμως καταγραφή των αποδόσεών τους. Το κιβώτιο σε όλους τους κινητήρες είναι αυτόματο 8 σχέσεων, ενώ οι V6 συνδυάζονται και με τετρακίνηση.

Αν πάντως κρίνουμε από την τρέχουσα γενιά της top λιμουζίνας της Kia ο μικρότερος των V6, αυτός των 3.300 cc δηλαδή, προορίζεται μόνο για την εσωτερική αγορά της Νότιας Κορέας.