Τα λογότυπα «Laurin & Klement» τοποθετούνται πλέον και στο Kodiaq!


Τα ονόματα των ιδρυτών της Skoda, Vaclav Laurin και Vaclav Klement, θα παρελάσουν σε μορφή λογότυπων και από το νεότερο SUV της τσεχικής εταιρείας, το Kodiaq, που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: SKODA
  • 15/2/2018

Το Kodiaq δεν είναι, φυσικά, το πρώτο μοντέλο της Skoda, που διαθέτει στην γκάμα του μία έκδοση “Laurin & Klement”, αφού έχουν προηγηθεί στο παρελθόν τα Octavia και Superb.

Σήμα κατατεθέν θα είναι η παρουσία χρωμίου στη γρίλια της πρόσοψης, ενώ οπτικά η νέα έκδοση θα ξεχωρίζει σε σχέση με τις παλιές από τον καινούργιο πίσω αεροδυναμικό διαχύτη. Αυτός θα φέρει επίσης χρώμιο, οι δε εξατμίσεις θα έχουν στην απόληξή τους τραπεζοειδές σχήμα.

Επανερχόμενοι μπροστά, εντύπωση θα προκαλέσουν οι full LED προβολείς, τη στιγμή που στο πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν οι ευμεγέθεις ζάντες των 19 ιντσών με τις πολλές ακτίνες στη σχεδίασή τους. Στο εσωτερικό η νέα έκδοση χαρακτηρίζεται από το νέας σχεδίασης τιμόνι, που φέρει τρεις ακτίνες και το οποίο είναι από δέρμα είτε μπεζ είτε μαύρου χρώματος.

Εννοείται πως τα λογότυπα «Laurin & Klement» κοσμούν και το σαλόνι αυτού του Kodiaq στα καθίσματα και στο ταμπλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το Kodiaq εξοπλίζεται με ηχοσύστημα της γερμανικής εταιρείας Canton, τα πεντάλ στο χώρο των ποδιών του οδηγού έχουν αλουμινένια καλύμματα, υπάρχει «κρυφός» LED φωτισμός, ενώ το κάθισμα του οδηγού είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο.

Από πλευράς κινητήρων υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τη γνωστή μας γκάμα εκδόσεων, αφού στο «πρόγραμμα» μπαίνουν ο βενζινοκινητήρας 1.5 TSI των 150 PS και 2.0 TSI των 190 PS, ενώ από πλευράς diesel θα δούμε εκ νέου το 2.0 TDI, με ισχύ 150 και 190 PS. Τετρακίνητες θα είναι μόνο οι κορυφαίες σε ισχύ εκδόσεις.