Στο νέο σπορ κάθισμα Opel Performance όλοι θέλουν να καθίσουν!


Ειδικά προσαρμοσμένο για το Insignia GSi, συνδυάζει πλευρική στήριξη και άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Η πιστοποίηση AGR επιβεβαιώνει την άριστη εργονομία, ενώ προβλέπεται εξαερισμός, θέρμανση, λειτουργία μασάζ, ρυθμιζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια

  • 20/12/2017

Τα κορυφαίας ποιότητας καθίσματα αποτελούν σήμα κατατεθέν της Opel όπως το θρυλικό ‘Blitz’ στη μάσκα. Η Γερμανική εταιρία προσφέρει εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) για μία ευρεία γκάμα μοντέλων, ξεκινώντας από το Opel Crossland X. Η τελευταία λέξη στην τεχνολογία των καθισμάτων με εξαιρετική πλευρική στήριξη και την καλύτερη άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων γιορτάζει τώρα το ντεμπούτο της στα νέα, σπορ, κορυφαία μοντέλα Opel Insignia GSi και GSi Sports Tourer. Το σπορ κάθισμα Opel performance, πιστοποιημένο από το AGR είναι εξοπλισμένο με όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά - ήδη γνωστά από τα κορυφαίας κλάσης καθίσματα που διατίθενται για το Insignia. Το μπάκετ κάθισμα του GSi διατίθεται επίσης με εξαερισμό, λειτουργία μασάζ και ρυθμιζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια. Στα χαρακτηριστικά αυτά προστίθεται η ψηλή πλάτη με ενσωματωμένο προσκέφαλο στο σπορ μέλος της οικογένειας Insignia. Επιπλέον, η διαδρομή της ζώνης στο ύψος του ώμου είναι εξαιρετική – κάτι που δεν είναι δεδομένο στα μπάκετ σπορ καθίσματα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο premium δερμάτινους συνδυασμούς, ενώ ένα διακριτικό λογότυπο GSi κοσμεί την πλάτη.

 

Το μήκος, το βάθος, η έδρα και η γωνία της πλάτης των καθισμάτων, που θυμίζει βασιλική κόμπρα έτοιμη να επιτεθεί, ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Τα ‘πνευματικά’ μαξιλάρια της οσφυϊκής υποστήριξης τεσσάρων κατευθύνσεων μαζί με τα προσαρμοζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια ενεργοποιούνται επίσης ηλεκτρικά. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκεύονται μέσω του μπουτόν μνήμης – μόνον η ρύθμιση του βάθους του καθίσματος πρέπει να γίνεται με το χέρι. Ο εξαερισμός και η θέρμανση ενσωματώνονται στην έδρα και την πλάτη. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει ένα μασάζ στην πλάτη. Συνολικά, η σπορ πλευρική υποστήριξη και τα χαρακτηριστικά άνεσης κάνουν το νέο κάθισμα Opel performance μοναδικό προσφορά – προϊόν εξέλιξης του πρότυπου κέντρου της Opel στο Rüsselsheim για τη δημιουργία εργονομικών και ‘φιλικών προς την πλάτη’ καθισμάτων.

 

Προηγμένη τεχνολογία

 

Το πρώτο κάθισμα performance με εξαιρετικά σπορ εμφάνιση, αποκλειστικά από έναν κατασκευαστή

%PHOTO2#

Κατά κανόνα, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αγοράζουν τα γνήσια, σπορ, μπάκετ καθίσματα από κάποιον εξειδικευμένο προμηθευτή. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ δύσκολο στην περίπτωση του Opel Insignia GSi. Το Κέντρο Τεχνικής Εξέλιξης (TDC) μπορεί να βασιστεί σε μία πλούσια τεχνογνωσία για τις δομές των καθισμάτων. Η φιλοσοφία της δεύτερης γενιά του Insignia απαιτούσε ένα αρθρωτό σύστημα με κορυφαίο ένα μπάκετ κάθισμα performance. Με τον τρόπο αυτό όλα τα χαρακτηριστικά άνεσης μπορούσαν να διατηρηθούν σε ένα καθαρόαιμο σπορ κάθισμα. Επιπλέον η εξέλιξη εσωτερικά στην Opel βοηθά στην ανάδειξη του στυλ: οι’ οδηγοί’ για τους ιμάντες ώμου στην πλάτη μοιάζουν με τους αεραγωγούς στο εμπρός τμήμα του Opel Insignia GSi και επιβεβαιώνουν την άριστη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η βασική δομή του καθίσματος performance προέρχεται επίσης από την Opel. Τα κύρια ατσάλινα εξαρτήματα είναι προϊόντα του εργοστασίου του Kaiserslautern. Η ενιαία εξέλιξη και παραγωγή του νέου μπάκετ καθίσματος πετυχαίνει και σημαντικές μειώσεις βάρους. Ενώ το σπορ κάθισμα – χωρίς κάποιο από τα χαρακτηριστικά άνεσης που διατίθενται για το GSi – ζυγίζει 28 kg στο Corsa OPC που είναι στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια, το νέο κάθισμα με όλες τις λειτουργίες του προσθέτει μόνον 26 kg στο Opel Insignia GSi.