Στο Μεξικό η αυθεντική Mustang του "Bullitt" Steve McQueen [video+photos]


Η πρωταγωνίστρια της ταινίας "Bullitt", Mustang 390 GT ανακαλύφθηκε τυχαία στην Καλιφόρνια από Μεξικανό συλλέκτη αυτοκινήτων, που έγινε πιο πλούσιος.

  • 14/3/2017

ΦΩΤΟ: GOOGLE

Έχοντας αλλάξει αρκετές φορές χέρια, η θρυλική Mustang 390 GT του 1968 που πρωταγωνίστησε στην επική ταινία Bullitt με τον αείμνηστο Steve McQueen βρέθηκε στο Μεξικό.

Ο νέος ιδιοκτήτης την ανακάλυψε τυχαία σε μάντρα παλαιών αυτοκινήτων στη Μπάγια της Καλιφόρνια, όπου έψαχνε μια Mustang αυτής της γενιάς για αναπαλαίωση χωρίς να γνωρίζει για την αξία της. Μέχρι που συγγενικό του πρόσωπο αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται και τον έπεισε να ταχτοποιήσει τον αριθμό πλαισίου με τον αντίστοιχο της Mustang της ταινίας "Bullitt".

Η διαδικασία αυτή αλλά και η γνωμάτευση ειδικού στα κλασσικά αυτοκίνητα, επ ονόματι Kevin Marti απέδειξαν την γνησιότητα με το νέο ιδιοκτήτη να μην πιστεύει το πώς μια απλή αγορά ενός κλασσικού αυτοκινήτου τον έχει κάνει… πλούσιο.

Να πούμε σε αυτό το σημείο πώς πρόκειται για μια από τις δύο Mustang που "έπαιξαν" στην ταινία, με τη δεύτερη οι πληροφορίες να θέλουν ότι βρίσκεται στο Κεντάκι. Σημειώνεται ότι και τα έτερα δύο Dodge Charger που "κυνηγήθηκαν" με τις Mustang στην ταινία Bullitt έχουν γίνει scrap. 

 

Ποια ήταν η Mustang 390 GT ΜΥ 1968

Η θρυλική Mustang 390 GT εφοδιαζόταν από έναν V-8 κινητήρα που τροφοδοτούσαν  τέσσερα καρμπυρατέρ με αποτέλεσμα την παραγωγή 325 ίππων!

Την μετάδοση αναλάμβανε μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων, ενώ στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ήταν τα εμπρός φρένα με δισκόπλακες, όπως και κάποια πιο… sport στοιχεία περιμετρικά του αυτοκινήτου.

Για τα δεδομένα της Αμερικής, ήταν ένα... small body car με μήκος 4,66 μέτρα, πλάτος 1,80 μέτρα και μεταξόνιο στα  2,74 μέτρα.

Δείτε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ταινίας Bullitt στο video που ακολουθεί: