Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift Sport από 19.670 ευρώ


Tο νέο Suzuki Swift Sport με τον ΒoosterJet του 1,4 λίτρου και τα 140 άλογα ξεκίνησε να διατίθεται στην χώρα μας διαθέτοντας ένα ιδιαίτερα πλούσιο πακέτο εξοπλισμού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: SUZUKI
  • 16/6/2018
Η 3η γενιά της γρηγορότερης έκδοσης του Suzuki Swift έχει αρκετές αλλαγές στα μηχανικά του μέρη, χωρίς όμως να αλλάξει το οδηγικό του ταμπεραμέντο, που ήταν και παραμένει μία ξεχωριστή περίπτωση στα μικρά γρήγορα super mini.
 
Η βασικότερη αλλαγή αφορά την υιοθέτηση του κινητήρα BoosterJet του 1,4 λίτρου με απόδοση 140 ίππους και ροπή που φθάνει τα 230 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ και η ανάρτηση έχει υποστεί κάποιες επιμέρους αλλαγές με πιο σκληρά αμορτισέρ και ελατήρια ώστε να ταιριάζει με τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το βάρος του είναι μειωμένο κατά 80 κιλά, κάτι που συμβάλει στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του στην γρήγορη οδήγηση.
 
 
Οι αισθητικές αλλαγές με τα αεροδυναμικά βοηθήματα δίνουν τον απαραίτητο σπορ τόνο στο αμάξωμα, κάτι στο οποίο συνδράμουν τόσο οι όμορφες ζάντες των 17 ιντσών όσο και η διπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Συνολικά υπάρχουν επτά χρώματα στο αμάξωμα μεταξύ των οποίων και το το αποκλειστικό Champion Yellow προέρχεται από το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Suzuki Works που συμμετείχε στο Junior World Rally Championship.
 
 
Στο εσωτερικό έχει γίνει προσπάθεια να αποκτήσει έναν πιο σπορ χαρακτήρα, με νέο πίανακα οργάνων, μετρητές πίεσης τούρμπο και θερμοκρασίας λαδιού, νέα ημιμπάκετ καθίσματα, και βελτιωμένα σε ποιότητα υλικά σε όλο το σαλόνι. Το σύστημα infotainment διαθέτει οθόνη 7 ιντσών και πολλαπλές λειτουργίες ενώ διατίθενται στον στάνταρ εξοπλισμό το εξελιγμένο σύστημα εμπρόσθιας ανίχνευσης, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με διπλούς αισθητήρες, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, adaptive cruise control κ.ά.
 
Το νέο Suzuki Swift Sport διατίθεται ήδη στην αγορά της χώρας μας με την τιμή του να ξεκινά από τα 19.670 ευρώ με εξοπλισμό που μπορείτε να δείτε εδώ. Για τις πρώτες οδηγικές μας εντυπώσεις μπορείτε να διαβάσετε εδώ