Στη Hennessey θα προσπαθήσουν αρχές 2019 για το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας!


To Hennessey F5 λέγεται πως έχει τελική πάνω από τα 300 mph, κάτι που θα προσπαθήσει να αποδείξει στις αρχές του 2019, πετυχαίνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/5/2018

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το Venom F5 η Hennessey και ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της John Hennessey έκαναν λόγο για την επίτευξη ενός νέου παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας. Το οποίο μάλιστα θα ξεπερνούσε το νούμερο ορόσημο των 300 mph, που αντιστοιχούν σε 480+ km/h, που είναι και η τελική ταχύτητα του εντυπωσιακού hyper car.

H κανονική παραγωγή του Venom F5 θα ξεκινήσει προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς, αλλά θα προηγηθεί η κατασκευή ενός αυτοκινήτου, που θα είναι και αυτό που θα προσπαθήσει για την επίτευξη του ρεκόρ στις αρχές του 2019. Θεωρητικά πάντως -ο ιδρυτής της Hennessey πάντως δείχνει κάτι παραπάνω από σίγουρος για τη θετική έκβαση του εγχειρήματος- το F5 έχει όλα τα προσόντα για να ανακηρυχθεί το πιο γρήγορο αυτοκίνητο επί γης παίρνοντας τη σκυτάλη από το Koenigsegg Regera.

Kαι αυτό γιατί ο V8 του των 8.000 cc με τα διπλά turbo αποδίδει 1.600 PS και 1.760 Nm και έχει να μετακινήσει λιγότερα από 1.400 kg. Παράλληλα ο John Hennessey είπε σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar πως υπάρχει πρόβλεψη για δύο επιπλέον turbo στον κινητήρα, προκειμένου να ξεπεραστούν τα 300 mph.

Από την άλλη αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του (Αμερικανού) designer που έχει σχεδιάσει το F5, λέγοντας πως δημιουργίες του κυκλοφορούν στους δρόμου έχει συνεργαστεί με άλλες μεγάλες μάρκες, αλλά θέλει να μείνει για την περίσταση ανώνυμος. Η προσπάθεια για την επίτευξη του ρεκόρ θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στο Τέξας, όπου και η έδρα της Hennessey.