Σοκαριστικό ατύχημα με Lamborghini στο Spa (Video)


Σε αγώνα του Lamborghini Super Trofeo έγινε ένα από τα πιο τρομακτικά ατυχήματα που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/7/2018

Το πως θα προκύψει ένα ατύχημα σε έναν αγώνα αυτοκινήτων, είναι πάντα ένας εντελώς απρόβλεπτος παράγοντας. Και εδώ, στο ατύχημα που βλέπουμε στο video όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου, σε ένα σημείο της πίστας που εκ πρώτης όψεως δεν είναι τόσο επικίνδυνο.

Πρόκειται για έναν αγώνα που γίνεται στο περιθώριο του 24ου στο Spa, του πρωταθλήματος Lamborghini Super Trofeo. Όπως βλέπουμε τα αυτοκίνητα συναγωνίζονται ακουμπώντας το ένα πάνω στο αλλο, με τον Fredrik Blomstedt να χάνει τελικά τον έλεγχο.

Η σοκαριστική κατάληξη της εξόδου του ήταν να πέσει πάνω σε ένα σημείο της πίστας όπου ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί από τους κριτές. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν προστατευτικά λάστιχα και κομμάτια του αυτοκινήτου σε όλη την πίστα.

Όπως μαθαίνουμε από την επίσημη αναφορά της πίστας, ο οδηγός και ένας ακόμα από το προσωπικό ασφαλείας χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, αν  και η ζωή τους δεν αντιμετωπίζει κάποιο κίνδυνο. Υπήρξαν και άλλοι τραυματίες, οι οποίοι όμως ήταν αρκετά ελαφρότερα.

Ο αγώνας διακόπηκε για 1.30 ώρα και συνεχίστηκε μετά το συμβάν. Φοβερή τύχη πάντως μετά από τέτοια σύγκρουση να μην θρηνήσουμε θύματα...