Σοκ και δέος από την Jaguar F-Pace SVR των 550 PS


Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν σας καλύπτει η F-Pace S που έχει το 0-96 km/h σε 5,1 sec δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προβληματίζεστε από την στιγμή που θα είναι διαθέσιμη η κορυφαία SVR.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/3/2018

Με τον ίδιο V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,0 lt και με την γνωστή υπερπλήρωση με «κομπρέσορα» (ή μηχανικό υπερσυμπιεστή για να είμαστε ακριβέστεροι) η κορυφαία F-Pace SVR κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της αυτή την ώρα στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Η ισχύς του μοτέρ φτάνει τους 550 PS και τα 680 Nm με την ροπή να περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω κιβωτίου με 8 σχέσεις.

Η αεροδυναμική του «ντοπέ» αμαξώματος έχει βελτιστοποιηθεί, ενώ η Jaguar έχει φροντίσει να εφοδιάσει την SVR με ένα νέο σύστημα εξαγωγής (έως την εξάτμιση) που ζυγίζει 6,6 kg λιγότερα από την στάνταρ και έχει ενεργά διαφράγματα για ενίσχυση του ήχου.

Η μετάδοση στον πίσω άξονα έχει επίσης ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό (Electronic Active Differential) όταν η αναβαθμισμένη ανάρτηση έχει νέο συνδυασμό αμορτισέρ. Ανάμεσα στις πολλές βελτιώσεις περιλαμβάνονται οι προαιρετικές σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών και τα δισκόφρενα 395 mm μπροστά και 396 mm πίσω.

Η Jaguar F-Pace SVR είναι από τα ταχύτερα SUV που υπάρχουν στον κόσμο με τα 0-96 km/h να ολοκληρώνονται σε 4,1 sec, όταν το «δικό μας 0-100» δεν ξεπερνά τα 4,3 sec. Τελική ταχύτητα στα 283 km/h. Και ναι, μιλάμε για ένα απίστευτο SUV που μπορεί να κάνει πολλά σπορ μοντέλα να κοκκινίσουν στον δρόμο από την ντροπή τους.