Skoda Vision X Concept: Πρώτη γεύση από το νέο μικρό crossover


Προπομπός το για τρίτο SUV που ετοιμάζει η Skoda το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στην Γενεύη!
 

  • 1/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: SKODA

Το πλάνο και για τρίτο SUV στην γκάμα της Skoda εξελίσσεται βάση προγράμματος, με την εταιρία να ετοιμάζει ένα μικρό όχημα αυτής της κατηγορίας στα πρότυπα του Seat Arona και του επερχόμενου T-Roc με τα οποία θα μοιράζεται το δάπεδο και τα μηχανικά μέρη.

Στην έκθεση της Γενεύης η Τσέχικη εταιρία θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο, το Vision-X, το οποίο θα δίνει μια πρώτη γεύση για την μορφή που θα έχει το νέο της αυτοκίνητο. Όπως βλέπουμε από τα σκίτσα που έδωσε η εταιρία στην δημοσιότητα, πρόκειται για ένα άκρως νεανικό σχήμα, με σαφώς πιο μοντέρνες γραμμές από τα δύο υπάρχοντα SUV και ένα πιο σπορ χαρακτήρα.

Κάποια ιδιαίτερα στοιχεία, όπως τα διπλά φωτιστικά σώματα, φαίνεται ότι εντάσσονται πλέον σταθερά στην σχεδιαστική παλέτα της εταιρίας, ενώ κάποια άλλα στοιχεία, όπως οι ζάντες των 20 ιντσών και οι κρυμμένες στις πόρτες χειρολαβές, μάλλον δεν θα φθάσουν έως την παραγωγή.

Στο σαλόνι η σχεδίαση είναι μινιμαλιστική, με ελάχιστους φυσικούς διακόπτες και τις εντυπώσεις να κερδίζει η τεράστια wide οθόνη για το σύστημα infotainmet αλλά και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Και εδώ πάντως είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αλλαγές όταν το αυτοκίνητο θα φθάσει στην τελική του μορφή.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο, αν και δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς πληροφορίες, μάλλον θα διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα το οποίο θα είναι μια πρώτη μορφή του αντίστοιχου συστήματος που θέλει να εφαρμόσει η εταιρία στα Superb και Octavia πριν το τέλος της δεκαετίας.

Όσο για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η Skoda σχεδιάζει να έχει πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025. Την ίδια εποχή η Τσέχικη εταιρία πιστεύει ότι θα είναι σε θέση το 1 στα 4 αυτοκίνητα που θα πουλά να διαθέτει κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση.