SKODA: Εξασφαλίζει το πρωτάθλημα της WRC 2 στην Τουρκία


Ένα από τα πιο σκληρά ράλλυ των τελευταίων ετών, το φετινό Ράλλυ Τουρκίας, ολοκληρώθηκε με θριαμβευτικό αποτέλεσμα για τη Skoda. Οι Jan Kopecký και Pavel Dresler κατέκτησαν την 1η θέση στη WRC 2 με τη Fabia R5, ενώ η SKODA Motorsport εξασφάλισε το πρωτάθλημα για 4η συνεχή χρονιά με τρεις αγώνες να απομένουν ακόμη.

  • 17/9/2018

Το Ράλλυ Τουρκίας εξελίχθηκε σε θρίαμβο για τη Skoda, αφού σε έναν αγώνα που σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα ταλαιπωρήθηκαν ή εγκατέλειψαν, οι Fabia R5 επέδειξαν αξιοπιστία και αντοχή σε συνδυασμό με ταχύτητα, όπως μαρτυρά το τελικό πλασάρισμα τριών Fabia R5 στην πρώτη δεκάδα! To Ράλλυ Τουρκίας είχε πολλές εναλλαγές συναισθημάτων για την SKODA Motorsport, καθώς μετά την εγκατάλειψη των Pontus Tidemand και Jonas Andersson οι Kopecký και Dresler έπρεπε να καλύψουν το έδαφος που έχασαν από δύο εξόδους τους την Παρασκευή και από προβλήματα στη μετάδοση το Σάββατο.

Τελικά, όπως συνέβη και στα άλλα ράλλυ της τρέχουσας σεζόν που συμμετείχαν, μετά από συνεχή αντεπίθεση και γρήγορο ρυθμό κέρδισαν την WRC 2 και έκαναν ένα μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου και στους οδηγούς. Πλέον, μόνο το άλλο πλήρωμα της SKODA Motorsport, οι Tidemand/Andersson έχουν ακόμα μαθηματικές ελπίδες να τους ξεπεράσουν και να κατακτήσουν αυτοί τον τίτλο.

 

Βαθμολογία WRC 2 (μετά από 10 από τους 13 αγώνες)

1. Jan Kopecký (CZE) ŠKODA, 125 βαθμοί

2. Pontus Tidemand (SWE), ŠKODA, 93 βαθμοί

3. Gus Greensmith (GBR), Ford, 55 βαθμοί