Ράλι Τουρκίας: Νίκη του Tanak φέρνει τα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα


Σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα εξελίχθηκε το ράλι της Τουρκίας με τον Ott Tanak να κερδίζει για τρίτο συνεχόμενο αγώνα και να βάζει πλώρη για τον τίτλο.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/9/2018

Μεγάλες στιγμές για την ομάδα της Toyota στην Τουρκία, καθώς η ομάδα έκανε το «1-2» με τον Ott Tanak να κερδίζει για τρίτο συνεχόμενο αγώνα και τον Jari-Matti Latvala να κερδίζει την δεύτερη θέση. Ο Tanak εκμεταλλεύτηκε τον αποδεκατισμό των άλλων ομάδων την δεύτερη ημέρα του αγώνα, και αρκέστηκε να οδηγήσει ήρεμα και στρωτά σήμερα, ώστε να πάρει την πρώτη θέση.

Μια νίκη που τον φέρνει πλέον μέσα στους διεκδικητές του τίτλου, καθώς με την συγκομιδή της Τουρκίας βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέσ του πρωταθλήματος, μπροστά από τον Ogier και 13 βαθμούς πίσω από τον Neuville. Μάλιστα και σε επίπεδο κατασκευαστών, η μεγάλη συγκομιδή της Toyota στους τελετυαίους αγώνες την φέρνει στην πρώτη  θέση, μπροστά από την Hyundai.

Για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα έγιναν τα απίστευτα το Σαββατο, στα σκληρά χώματα του τούρκικου αγώνα. Πρώτο θύμα ήταν ο Neuville ο οποίος έσπασε την ανάτησή του, ενώ λίγο αργότερα και το Fiesta του Ogier που είχε περάσει στην πρώτη θέση έσπασε το εμπρός δεξί ψαλίδι του αυτοκινήτου του, και καθυστέρησε αρκετά στην επισκευή, με αποτέλεσμα να μείνει αρκετά πίσω (και τελικά να τερματίσει στην δέκατη θέση). 

Πίσω από τα δύο Toyota τερμάτισε ο Paddon με το Hyundai, ενώ μία "αγνώριστη" δεκάδα έκλεισαν οι Suninen, Mikkelsen, Solberg, Kopecky, Tempestini, Ingram και όπως προαναφέραμε ο Ogier. Οι πεντάκις πρωταθλητής κατάφερε πάντως να πάρει την δεύτερη θέση στην special stage κερδίζοντας 4 βαθμούς μπόνους, ενώ τη νίκη και τους 5 βαθμούς μπόνους στην speial stage κέρδισε ο Neuville ο οποίος κράτησε κάποια απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον από τον Ogier.

Ο επόμενος αγώνας είναι το Ράλι της Βρετανίας στις 4-7 Οκτωβρίου, ενώ μετά από αυτό απομένουν τα αντίστοιχα της Ισπανίας και Αυστραλίας για αναδείξουν αυτούς που θα επικρατήσουν στο πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.