Προχωρά το Grand Prix της F1 στο Miami


To πρώτο βήμα για το Grand Prix του Miami έγινε, μιας και το σχέδιο εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/5/2018

Όπως έχουμε γράψει στα πλάνα της Liberty Media είναι η διοργάνωση ενός GP στο Miami και στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έγινε ένα σημαντικό βήμα. Κι αυτό γιατί το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, παρά τις αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων, έδωσε τελικά την έγκρισή του για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του δημάρχου της πόλης Francis Suarez, ο οποίος είπε «η F1 είναι σπορ παγκόσμιας εμβέλειας, με πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια τηλεθεατές κάθε χρόνο. Κατά πάσα πιθανότητα θα είμαστε η μόνη πόλη που θα φιλοξενεί και Grand Prix και διοργανώσεις των 5 πιο δημοφιλών αθλημάτων των ΗΠΑ. Η σημερινή απόφαση είναι ένα πρώτο βήμα και ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Αν όλα εξελιχθούν καλά τότε το Grand Prix θα γίνει στους δρόμους του Miami και η διαδρομή θα είναι σε γενικές γραμμές η ίδια με αυτή των αγώνων IMSA, Indy και Formula E που έχουν γίνει στην πόλη, ενώ οι όποιες αλλαγές θα γίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ. Εφόσον πραγματοποιηθεί το GP του Miami θα είναι ο δεύτερος αγώνας της F1 στις ΗΠΑ, μαζί με το αυτό της Αμερικής στο Austin.