Πρεμιέρα για τo SUV της Rolls Royce στις 10 Μαΐου


Σε λίγες ώρες η Rolls Royce θα έχει στη γκάμα της το Cullinan, που θέλει να είναι το πιο πολυτελές SUV της αγοράς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/5/2018

Σε δύο μέρες η Rolls Royce θα παρουσιάσει επίσημα το πρώτο SUV της ιστορίας, το Cullinan, ενώ για να μας κρατήσει όλους ζεστούς έδωσε μια ακόμα teaser εικόνα του στη δημοσιότητα. Η οποία δείχνει το πίσω φως του, που μοιάζει με αυτό της Phantom.

Η Phantom άλλωστε θα παίξει κατά κάποιο τρόπο το ρόλο του προτύπου, μιας και το Cullinan θα υιοθετεί την κλασική μάσκα αλλά και τους ορθογώνιους προβολείς. Όπως και στην top λιμουζίνα έτσι και εδώ οι πίσω πόρτες θα ανοίγουν ανάποδα και θα αποκαλύπτουν ένα υπερπολυτελές εσωτερικό.

Στο οποίο θα κυριαρχούν το δέρμα, το ξύλο καθώς και οι λεπτομέρειες από μέταλλο, ενώ μια ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα είναι το αποκαλούμενο Viewing Suite. Με το πάτημα ενός κουμπιού στο πίσω μέρος του πορτμπαγκάζ θα εμφανίζονται δύο καθίσματα και ένα τραπεζάκι. Ο πίνακας οργάνων θα είναι ψηφιακός, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν επιλογέα στην κεντρική κονσόλα που θα μοιάζει με αυτόν του iDrive της BMW. Στον όμιλο της οποίας άλλωστε ανήκει η Rolls Royce.

Ο κινητήρας του Cullinan θα είναι ο V12 των 6,75 lt που κινεί και την Phantom και αποδίδει 570 PS και 900 Nm. Θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων και θα κινεί όλους τους τροχούς μέσω μιας ειδικά εξελιγμένης τετρακίνησης.