Πότε θα δούμε μία αμιγώς ηλεκτρική Lamborghini;


Η ιταλική φίρμα σχεδιάζει να λανσάρει σε περίπου δύο χρόνια μία υβριδική plug-in έκδοση της Urus. Μήπως έφτασε η ώρα και για ένα καθαρά ηλεκτρικό με μπαταρίες;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/6/2018

Μία ερώτηση στην οποία δεν υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος από τον τεχνικό διευθυντή Maurizio Reggiani για να δώσει την απάντηση. Και όπως είπε στο Automotive News μία καθαρά ηλεκτρικά Lamborghini ίσως και να μην υπάρξει ποτέ! «Στόχος μας είναι να φτιάχνουμε super sport αυτοκίνητα και αυτές οι προδιαγραφές δε γίνεται να ταιριάξουν με την ενέργεια και την ισχύ που δίνουν οι μπαταρίες» είπε ο Reggiani.

Σε μία Lamborghini, μία συστοιχία μπαταριών θα πρέπει να είναι ικανή να δίνει μέγιστη ταχύτητα πάνω από 300 km/h και να μπορεί να κάνει τουλάχιστον τρεις γύρους στο Nurburgring (των περίπου 28 km) με τέρμα το γκάζι. Η ιταλική εταιρία συνεργάζεται με το Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης σε ένα τριετές πλάνο για την εξέλιξη σούπερ αποδοτικών μπαταριών.

Το πλάνο ολοκληρώνεται το 2019 και ο Reggianni είπε πως τα πορίσματα δείχνουν πως δεν μπορεί να υπάρξει μία ηλεκτρική Lamborghini επισημαίνοντας πως ένα ακόμη ζήτημα δεν είναι άλλο από τον απίστευτο ήχο που βγάζει ένας V10 ή V12 και που τίποτα άλλο στον κόσμο δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει.