Πόσο πάει η "ταρίφα" για μία βόλτα με... ταξί στο Nurburgring;


Η Jaguar προσφέρει σε όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μία γρήγορη βόλτα επί πληρωμή με δύο σπορ μοντέλα της.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: JAGUAR
  • 9/5/2018

Αν στο μυαλό σας έχετε τα ταξί ως ένα αναγκαίο "κακό" για να πάτε από το ένα μέρος της Αθήνας στο άλλο, υπάρχουν και άλλου τύπου υπηρεσίες, πολύ πιο ενδιαφέρουσες. Όπως για παράδειγμα αυτές που προσφέρει η Jaguar με δύο σπορ μοντέλα της, τα οποία προσφέρουν άγριες συγκινήσεις στην πίστα του Nurburgrin με "ταρίφα".

Τέτοια σπέσιαλ "ταξί" δεν είναι κάτι άγνωστο στο Ring, καθώς υπάρχουν αρκετοί που βγάζουν το μεροκάματό τους με αυτό τον τρόπο και με ιδιαίτερα γρήγορα αυτοκίνητα (McLaren MP4-12C, Porsche 911 GT3, Nissan GT-R κ.λπ.). Η Jaguar πάντως έχει δύο επιλογές, μία F-Type SVR και μία ΧJR575 για μεγαλύτερες παρέες.

Η διαδρομή των 20,8 χιλιομέτρων και των 73 στροφών διαρκεί μισή ώρα και κοστίζει 199 ευρώ ανεξάρτητα από το αυτοκίνητο που θα διαλέξεις. Οι οδηγοί είναι ειδικευμένοι επαγγελματίες ενώ πριν ξεκινήσει η κούρσα υπάρχει μία μικρή ενημέρωση για το τι σας περιμένει.

Για να κάνεις την διαδρομή θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον 18 ετών και να αντέχεις τις δυνάμεις που αναπτύσσονται στις γρήγορες στροφές (ιδίως αν καθίσεις στα πίσω καθίσματα της XJR). Ως αναμνηστικό παίρνεις και μία κάρτα από την μηχανή που κατέγραψε το γύρο σου. Οι άνθρωποι της Jaguar υποστηρίζουν ότι ένας γύρος στην πίστα, και με τις δυνάμεις που αναπτύσσονται, ισοδυναμεί με περίπου 200 χιλιόμετρα κανονικής χρήσης του αυτοκινήτου. 

Τώρα αν όλα αυτά αξίζουν στο δεξί κάθισμα, και όχι στην θέση του οδηγού, η Πράσινη Κόλαση έχει δείξει τα "δόντια" της σε αρκετούς που την έχουν πάρει ελαφρά τη καρδία, οπότε μια βόλτα με το "ταξί" ίσως να είναι μια πιο ασφαλής επιλογή.