Πόσο κοστίζει η απίστευτη πολυτέλεια μιας Mercedes Pullman του 1969;


Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή της νέας Maybach Pullman. Το τεράστιο sedan, μήκους 6,5 m της γερμανικής εταιρείας είναι η πιο ακριβή που μπορεί κανείς να αποκτήσει σήμερα στον πλανήτη μας, αφού η τιμή εκκίνησής της υπολογίζεται στα περίπου 500.000 ευρώ. Αν, όμως, είστε φίλοι των παλιότερων αυτοκινήτων, έχουμε καλά νέα, αφού υπάρχει μία Pullman του 1969 προς πώληση!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/3/2018

Η σχεδόν 50 ετών Pullman διατίθεται από τη γερμανική εταιρεία Arthur Bechtel Classic Motors, η οποία έχει έδρα στο Boeblinger της Γερμανίας. Το προς πώληση αυτοκίνητο έχει υποστεί πλήρη ανακαίνιση στο υψηλότερο επίπεδο, κάτι που προκύπτει και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Πάντως, παρά τις επεμβάσεις που έγιναν, ο συνδυασμός των χρωμάτων ταιριάζει ακόμη απόλυτα με τις αρχικές προδιαγραφές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το αυτοκίνητο είναι σε άψογη κατάσταση, τόσο από τεχνολογικής όσο και από οπτικής άποψης, αφού έχει οδηγηθεί μόνο για σύντομες δοκιμαστικές διαδρομές, που ακολούθησαν την ολοκλήρωση της ανακαίνισης! Επίσης, η εταιρεία παρέχει εγγύηση ενός έτους.

Η ανακαινισμένη Pullman του 2018 εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα, 6 λίτρων, αν και ο μύθος αυτού του αυτοκινήτου θέλει το μηχανικό σύνολό του να είναι ένας V8 6,3 λίτρων με μηχανική τροφοδοσία καυσίμου της Bosch, ισχύος 250 PS, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η δύναμη του κινητήρα κατευθύνεται προς τους πίσω τροχούς. Επιπλέον, άλλα περίπου 50 PS του κινητήρα χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία του υδραυλικού συστήματος άνεσης.

Η Pullman του... story μας είναι 4θυρη (υπάρχουν και 6θυρες εκδοχές!) και με το τιμόνι της τοποθετημένο αριστερά. Στο πίσω τμήμα του εσωτερικού, το οποίο χωρίζεται από το ζωτικό χώρο του οδηγού από ένα παράθυρο-χώρισμα, υπάρχουν δύο πρόσθετα καθίσματα, που «κοιτούν» προς τα πίσω.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης air condition, μπάρα για τα πίσω καθίσματα και κόκκινου χρώματος δερμάτινο σαλόνι, υδραυλικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και υδραυλικά χειριστήρια παραθύρων, ελαστικά με πλευρικό τμήμα λευκού χρώματος, ένα ραδιόφωνο της Becker και ένα πρόσθετο σύστημα ελέγχου λειτουργιών στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο είναι μόλις ένα από τα 304, που έχουν κατασκευαστεί συνολικά.

Όσο για την τιμή που αναμένεται να πιάσει, αυτή μάλλον θα ξεπεράσει τα 800.000 ευρώ, πολλά περισσότερα από τα 500.000 ευρώ που κοστίζει το νέο μοντέλο. Και μεταξύ μας όλη αυτή η ρετρό πολυτέλεια που κουβαλά πάνω του το παλιό μοντέλο, αξίζει τα χρήματα που ζητά, 50 ολόκληρα χρόνια μετά την παραγωγή του.