Πόσο είναι το downforce της Mercedes-AMG Project One;


Όπως η McLaren F1 στην εποχή της έτσι και η Project One της Mercedes-AMG έχει ως στόχο να αποτελέσει το απόλυτο hypercar. Όχι μόνο για την δύναμη και της αλά F1 επιδόσεις της, αλλά και για την σούπερ αεροδυναμική.

  • 9/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτή την περίοδο μπορεί η McLaren Senna να τραβά την προσοχή αλλά σταδιακά η γερμανική εταιρία αρχίζει να αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την Project One. Ένα από αυτά έχει να κάνει με την σούπερ αεροδυναμική του αμαξώματος και το υψηλότερο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο (downforce) που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Tobias Moers, το αφεντικό της AMG, μιλώντας σε βρετανικό περιοδικό και αποκαλύπτοντας πως το μέγιστο παραγόμενο downforce θα φτάνει τ μισό του απόβαρου. Η Project One ζυγίζει κάπου στα 1.300 με 1.400 kg οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς πως το downforce μπορεί να φτάσει τα 650 kg!

Προσέξτε, η McLaren Senna δίνει 800 kg αλλά η Project One δεν διαθέτει κάποιο πίσω ενεργητικό στοιχείο. Μένει να δούμε σε τι ταχύτητα αποδίδει αυτό το downforce (στην Senna είναι στα 210km/h) η Project One με DNA από το μονοθέσιο της F1 και V6 1.600άρη turbo που συνδυάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και συνολική ισχύς στα περίπου 1.000 PS. Επίσης επιβεβαιώθηκε πως η τιμή είναι στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ με την AMG να έχει δεχθεί 1.100 αιτήματα με άμεση καταβολή όταν η παραγωγή θα περιοριστεί στις 275 μονάδες.