ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
MERCEDES-AMG ONE

Πόσο είναι το downforce της Mercedes-AMG Project One; 9/2

 • img
 • img
 • img

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτή την περίοδο μπορεί η McLaren Senna να τραβά την προσοχή αλλά σταδιακά η γερμανική εταιρία αρχίζει να αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την Project One. Ένα από αυτά έχει να κάνει με την σούπερ αεροδυναμική του αμαξώματος και το υψηλότερο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο (downforce) που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Tobias Moers, το αφεντικό της AMG, μιλώντας σε βρετανικό περιοδικό και αποκαλύπτοντας πως το μέγιστο παραγόμενο downforce θα φτάνει τ μισό του απόβαρου. Η Project One ζυγίζει κάπου στα 1.300 με 1.400 kg οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς πως το downforce μπορεί να φτάσει τα 650 kg!

Προσέξτε, η McLaren Senna δίνει 800 kg αλλά η Project One δεν διαθέτει κάποιο πίσω ενεργητικό στοιχείο. Μένει να δούμε σε τι ταχύτητα αποδίδει αυτό το downforce (στην Senna είναι στα 210km/h) η Project One με DNA από το μονοθέσιο της F1 και V6 1.600άρη turbo που συνδυάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και συνολική ισχύς στα περίπου 1.000 PS. Επίσης επιβεβαιώθηκε πως η τιμή είναι στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ με την AMG να έχει δεχθεί 1.100 αιτήματα με άμεση καταβολή όταν η παραγωγή θα περιοριστεί στις 275 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • 2018 LUXURY HIRE ΚOSMOCAR 10/2

  Luxury Hire: Ενοικίαση πολυτελών μοντέλων από την Kosmocar

  Πρόκειται για μία υπηρεσία ενοικίασης πολυτελών αυτοκινήτων από την Kosmocar και την διάθεση μοντέλων Audi και Bentley.

 • 2020 PORSCHE EV INVESTMENTS 10/2

  Η Porsche θα επενδύσει πάνω από 6 δισ. ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα έως το 2022

  Έως το 2022, η εταιρεία θα επενδύσει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα, εστιάζοντας τόσο και υβριδικά ηλεκτρικά, όσο και σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

 • 2019 VW TOUAREG 10/2

  Αυτό θα είναι το νέο VW Τοuareg

  Στην έκθεση του Πεκίνου η VW θα παρουσιάσει το νέο Touareg με εντελώς νέο αμάξωμα και όλη την σύγχρονη τεχνολογία των SUV του γκρουπ.

 • TESLA 9/2

  H Tesla έχασε το 2017 1

  Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μπορεί η Tesla να πούλησε πέρυσι συνολικά 103.000 αυτοκίνητα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σημειώνει και κέρδη.

 • MERCEDES-AMG ONE 9/2

  Πόσο είναι το downforce της Mercedes-AMG Project One;

  Όπως η McLaren F1 στην εποχή της έτσι και η Project One της Mercedes-AMG έχει ως στόχο να αποτελέσει το απόλυτο hypercar. Όχι μόνο για την δύναμη και της αλά F1 επιδόσεις της, αλλά και για την σούπερ αεροδυναμική.