Πως λειτουργούν οι «καθρέπτες» του νέου Audi E-Tron; (video)


Το νέο E-Tron έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ο λόγος δεν είναι μόνο επειδή πρόκειται για το πρώτο ηλεκτροκίνητο με τα σήματα της Audi.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/7/2018

Η γερμανική εταιρία έχει παρουσιάσει ήδη διάφορα ηλεκτροϋβριδικά και το σπορ ηλεκτρικό R8, αλλά το E-Tron είναι ουσιαστικά το πρώτο EV της Audi που θα μπει σε μαζική παραγωγή. Και πέρα από το γεγονός αυτό οι ιθύνοντες της εταιρίας έχουν να παινεύονται πως το E-Tron θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στην Ευρώπη που προαιρετικά μπορεί να εξοπλίζεται με κάμερες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέπτες.

Στο παρακάτω βίντεο που έχει δημοσιεύσει η Audi Ισπανίας στο κανάλι της στο YouTube θα δείτε πως λειτουργούν οι καθρέπτες στο πρωτότυπο e-tron. Το όλο σύστημα ονομάζεται Audi Virtual Mirror και όπως μπορείτε να δείτε ο οδηγός έχει την δυνατότητα ελέγχου της γωνίας λήψης μέσω της αφής.

Η πίσω θέα απεικονίζεται σε δύο μικρές touch-screen κοντά στις λαβές των θυρών. Σύμφωνα με τους ειδικούς η απουσία των κλασικών εξωτερικών καθρεπτών βελτιώνει την αεροδυναμική του αμαξώματος και κατά συνέπεια αυξάνει για μερικά χιλιόμετρα την αυτονομία (η οποία κατά το νέο κύκλο WLTP θα ξεπερνά τα 400 km).