Πωλείται ο κινητήρας μιας LaFerrari για... 285.000 δολάρια!


Mία αρκετά παράξενη αγγελία βγήκε στο eBay με τον κινητήρα μιας LaFerrari σε εξαιρετική κατάσταση αλλά καμιά πληροφορία για το τι έχει απογίνει το υπόλοιπο αυτοκίνητο.

  • 30/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Από τις παράξενες αγγελίες σχετικές με το αυτοκίνητο που βγαίνουν στο eBay, αυτή είναι σίγουρα η πιο μυστήρια. Πρόκειται για την πώληση ενός V12 κινητήρα ο οποίος προέρχεται από μία LaFerrari  και ο πωλητής ζητά ως ελάχιστο ποσό τα 285.000 δολάρια.

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά, και κυρίως το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το τι έχει απογίνει το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Η Ferrari κατασκεύασε 710 τέτοιους κινητήρες, 500 για την coupe έκδοση, και άλλους 210 για την Aperta. Με βάση τα στοιχεία της αγγελίας, πρόκειται για ένα μοτέρ του 2017, κάτι που μας επιβεβαιώνει ότι προέρχεται από μία Aperta. 

O πωλητής αναφέρει ότι ο κινητήρας έχει κάνει μόλις 322 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα δεν έχει ούτε καν "στρωθεί". Η αγγελία επίσης σημειώνει ότι πωλείται μόνο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης των 800 ίππων, ενώ αγνοείται η τύχη του υβριδικού συστήματος που συνδυάζεται με αυτόν και προσθέτει άλλα 163 άλογα.

Τώρα γιατί να δώσει κανείς τόσα χρήματα για έναν κινητήρα, όταν με τα ίδια λεφτά μπορεί να πάρει μία ολοκαίνουργια Portofino για παράδειγμα, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Ίσως κάποιος από τους ήδη υπάρχοντες ιδιοκτήτες μιας LaFerrari να θέλει να έχει έναν έξτρα κινητήρα.

Ή κάποιος με αρκετά χρήματα και πολλή τρέλα να θέλει να πάρει αυτό το V12 διαμάντι και να φτιάξει κάτι "δικό"  του σε ένα άλλο όχημα. Όπως και να έχει πάντως πρόκειται για την πιο περίεργη αγγελία που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό.