Πωλείται μια Alfa Romeo που ανήκε στην ομάδα του Enzo Ferrari


Πολύ πριν ιδρύσει την δική του εταιρία, ο Enzo Ferrari συμμετείχε στους αγώνες με Alfa Romeo όπως αυτή την Tipo B που βγαίνει σε δημοπρασία.

  • 8/7/2018

Αν και η Ferrari γιορτάζει τα 70 της χρόνια, ο ίδιος ο ιδρυτής της έχει πολύ μεγαλύτερη ιστορία στην ενασχόλησή του με τα αυτοκίνητα. Πριν ξεκινήσει την παραγωγή των δικών του αυτοκινήτων το 1947, και κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου, συμμετείχε στους αγώνες με Alfa Romeo, και ιδίως ένα αυτοκίνητο όπως αυτό που βλέπουμε εδώ, την Τipo B.

H Τipo B ήταν το πρώτο πραγματικό μονοθέσιο στην ιστορία των αγώνων, κάτι που άλλαξε δραματικά από τότε όλη την πορεία των Γκραν Πρι. Είχε σχεδιαστεί από τον φημισμένο μηχανικό Vittorio Jano και είχε σημειώσει 46 νίκες υπό την καθοδήγηση του Enzo Ferrari. Μάλιστα το 1935 είχε κερδίσει τα 16 από τα 39 Γκραν Πρι, με οδηγούς όπως ο Τazio Nuvolari, Rudolf Caracciola και Louis Chiron.

To συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι με τον αριθμό πλαισίου 5007 και είχε οδηγηθεί από τον Richard Shuttleword, έναν βρετανό οδηγό αγώνων και πιλότο αεροσκαφών. Είχε κερδίσει αρκετούς αγώνες, μεταξύ των οποίων το Γκραν Πρι του Ντόνινγκτον, εμπρός από δύο Βugatti Type 59.

To αυτοκίνητο αποσύρθηκε από τους αγώνες το 1935 και την σκυτάλη πλέον πήραν τα αυτοκίνητα των Γερμανών της Auto Union και της Mercedes. Η συγκεκριμένη Tipo B είναι μία από τις λίγες που έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα, θα θα βγει σε δημοπρασία στο επερχόμενο Goodwood Festival of Speed. Όσο για την τιμή της αυτή αναμένεται να κινηθεί γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που δείχνει και την μεγάλη αξία που έχει αυτό το σπάνιο κομμάτι της ιστορίας των αγώνων.