Πωλείται ένα αγωνιστικό Mitsubishi Galant VR-4


Ποιος δεν αναπολεί τις παλιές καλές μέρες των ράλι όπου η Mitsubishi μεσουρανούσε στα ράλι την δεκαετία του 1990.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/5/2018

Εκείνη την εποχή μπορεί η Mitsubishi να μην μετρούσε περισσότερους τίτλους στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την Subaru, αλλά τα τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα οδηγών από το 1996 έως το 1999 έχουν μείνει στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC). Το Lancer Evo είχε καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο πετυχημένα αγωνιστικά του κόσμου και να φτιάξει το δικό του μύθο για τους λάτρεις των αγώνων και της γρήγορης ταχύτητας.

Πέρα από το Evo όμως υπήρχαν και πολλά άλλα αγωνιστικά όπως το Galant VR-4 που βλέπετε κατηγορίας Group A. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό είχε κατακτήσει το 1990 το Rallye Côte d’Ivoire Bandama. Φυσικά ήταν τετρακίνητο με την παλιά καλή συνταγή με το κεντρικό ενεργητικό διαφορικό, είχε και ενεργητική τετραδιεύθυνση ενώ κάτω από το καπό υπάρχει ένας turbo δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας.

Η Ralliart είχε κατασκευάσει 5.000 τέτοια αγωνιστικά και το αγωνιστικό που βλέπετε ανακαλύφθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού για να ανακατασκευαστεί και να επιστρέψει στην Γαλλία και από εκεί στο Μονακό όπου θα δημοπρατηθεί με εκτιμώμενη τιμή από τις 90 έως τις 130 χιλιάδες ευρώ.

Πάντως, οι εποχές έχουν αλλάξει άρδην και η ιαπωνική εταιρία δεν διαφαίνεται πως θα ασχοληθεί ξανά με τα ράλι και ειδικότερα με το WRC. Άλλωστε η μεταστροφή της προς τα SUV δεν βολεύει και τόσο (με εξαίρεση τα raid και το Dakar), αφού οι φήμες θέλουν το επόμενο Lancer να είναι ένα crossover.