Ποιο ήταν το νούμερο που έφτασε η παραγωγή της BMW X4;


Πρόσφατα η γερμανική εταιρία παρουσίασε την 2η γενιά του στιλάτου SUV. Και παρόλο που ο κύκλος ζωής της 1η ήταν σύντομος από το εργοστάσιο στο Spartanburg βγήκαν πάνω από 200.000 X4.

  • 16/2/2018

Όταν τα περισσότερα SUV μοιάζουν μεταξύ τους ήταν η BMW που τόλμησε στα μεγάλα σαλόνι να λανσάρει πριν από χρόνια την X6 με το ρηξικέλευθο κουπέ SUV σχήμα και το απότομο σβήσιμο της οροφής προς τα πίσω. Οι εντυπώσεις για αρκετούς ήταν ανάμεικτες, αλλά οι πωλήσεις δικαίωσαν τους Γερμανούς της BMW που αργότερα τους ακολούθησαν και άλλοι κατασκευαστές.

Η συνέχεια ανήκει στην X2 που σύντομα θα λαναριστεί και στην χώρα μας, ενώ η X4 τα κατάφερε εξαίσια αφού από τον Μάρτιο του 2014 που ξεκίνησε η παραγωγή στο εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 200.000 αυτοκίνητα.

Στο Spartanburg κατασκευάζεται η X3, όπως και οι μεγαλύτερες X5 και X6. Από τα τέλη του χρόνου στην γραμμή παραγωγής θα προστεθεί και η X7 που θα αποτελέσει την ναυαρχίδα της μάρκας και θα τοποθετηθεί απέναντι στο Audi Q8. Αξίζει να σημειωθεί πως η X1 με την X2 παράγονται στο Regensburg της Γερμανίας (επίσης η X2 και στο Born της Ολλανδίας).