Πλησιάζουν τα αποκαλυπτήρια της Mercedes-Benz GLE


Η νέα GLE θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της αρχές Οκτωβρίου στο σαλόνι του Παρισιού και εννοείται πως θα προηγηθεί  η διαδικτυακή της πρεμιέρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, PHOTO SCOOP: AUTO REWIEW .RU
  • 10/9/2018

Έως τώρα η Mercedes-Benz έχει δώσει αρκετά teaser στοιχεία με πιο πρόσφατο το παρακάτω βίντεο όπου η νέα GLE μας δείχνει τα φώτα της. Τα οποία παραπέμπουν στο πιο πρόσφατο ντιζάιν της μάρκας με το χαρακτηριστικό μοτίβο σαν βέλος που δημιουργούν τα LED στοιχεία των προβολέων.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία αλλά θεωρείται σίγουρο πως η νέα γενιά GLE θα βασίζεται σε ένα νέο και ελαφρύτερο ελαφρύ πλαίσιο με την ονομασία MHA που θα προσφέρει βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά. Πέρα από τις βασικές δίλιτρες εκδόσεις ο αντίπαλος της BMW X5 θα έχει και μία mild hybrid έκδοση GLE 53 που θα τοποθετείται ανάμεσα στην GLE 43 και την GLE 63. H GLE 450 θα συνδυάζει έναν turbo εξακύλινδρο σε σειρά με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Οι εσωτερικές της διαστάσεις αναμένονται πάνω κάτω οι ίδιες με αυτές τις τρέχουσας γενιάς. Πάντως ήδη φαίνεται να διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες από επίδοξους παπαράτσι του ρωσικού Auto Review που αποθανάτισαν την GLE με πολύ ελαφρύ καμουφλάζ.

Νωρίτερα η γερμανική εταιρία μας είχε δημοσιεύσει ένα σκίτσο που αποκαλύπτει μερικώς το εσωτερικό της GLE. Όπως είναι αναμενόμενο και εδώ θα υιοθετηθεί το πλήρως ψηφιακό ταμπλό, κατά τα πρότυπα της A-Class. Απλά εδώ και σε σχέση με το νέο hatchback οι δύο οθόνες που δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο δεν θα είναι 10,25 ιντσών, αλλά μεγαλύτερες μιας και θα φτάνουν τις 12,3 ίντσες. Ο καινούργιος πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων θα συνδυαστεί και με τη νέα γενιά του συστήματος infotainment COMAND της μάρκας, καθώς και με το πολύ καλό MBUX.