Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η Volvo Car Hellas είπε "όχι στα πλαστικά μιας χρήσης"


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που φέτος είχε ως θέμα την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά, η Volvo Cars οργάνωσε τον καθαρισμό παραλιών σε όλο τον κόσμο από τις κατά τόπους εισαγωγικές της εταιρείες.

  • 7/6/2018

Συμβάλλοντας σε αυτή την ενέργεια, η Volvo Car Hellas προχώρησε στον καθαρισμό της παραλίας του Xάρακα στην Αττική. Η εισαγωγική εταιρεία της Volvo στην Ελλάδα έχει ήδη ανακοινώσει ότι καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης στα γραφεία της και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, υποστηρίζοντας την αντίστοιχη δέσμευση της Volvo Cars.

Είναι μια δέσμευση με μεγάλη περιβαλλοντική σημασία, καθώς η ρύπανση από τα πλαστικά έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τα πλαστικά που απορρίπτουμε κάθε χρόνο ισοδυναμούν με το τετραπλάσιο της περιμέτρου της γης. Πολλά από αυτά τα απορρίματα καταλήγουν στους ωκεανούς και ευθύνονται για το θάνατο 1 εκατομμυρίου θαλάσσιων πουλιών και 100.000 θαλάσσιων θηλαστικών ετησίως. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι μέχρι το 2050 ο αριθμός των πλαστικών στη θάλασσα θα υπερβαίνει τον αριθμό των ψαριών.

Η σουηδική εταιρεία θα απομακρύνει περισσότερα από 20 εκατομμύρια πλαστικά μιας χρήσης, όπως ποτήρια, δοχεία τροφίμων και μαχαιροπίρουνα από τις εγκαταστάσεις και τις εκδηλώσεις της σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2019, αντικαθιστώντας τα από βιοδιασπώμενα προϊόντα φτιαγμένα από χαρτί, χαρτοπολτό και ξύλο. Η ενέργεια αυτή, πρακτικά, ισοδυναμεί με 500 πλαστικά αντικείμενα λιγότερα ανά εργαζόμενο κάθε χρόνο.

Οι δράσεις της Volvo Cars υποστηρίζουν ενεργά την καμπάνια του OHE για ένα πιο καθαρό θαλάσσιο περιβάλλον και υπογραμμίζουν τη βούλησή της να μειώσει στο ελάχιστο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Αποτελούν συνέχεια του προγράμματος Volvo Ocean Race Science, στο πλαίσιο του οποίου πολλά από τα σκάφη που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες που καταγράφουν στοιχεία για την κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την επιβάρυνσή του από τα πλαστικά, σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα σημεία των ωκεανών.