Όταν η αυτόνομη οδήγηση τα έχει... τσούξει λιγάκι (Video)


Στο Festival of Speed του Goodwood μία Mustang του 1965 προσπάθησε να ανέβει αυτόνομα την μικρή διαδρομή, όμως πιάστηκε να κάνει οχτάρια σαν μεθυσμένη...
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/7/2018

Μπορεί κάποιοι να έχουν "μεθύσει" από τις προοπτικές των νέων τεχνολογιών, όμως όπως θα δούμε και στο video, χρειάζονται πολλά ακόμα να γίνουν ώστε να φθάσουμε σε μία σίγουρη και ασφαλή αυτόνομη οδήγηση.

Στην περίπτωσή μας βλέπουμε μία πολυδιαφημισμένη προσπάθεια ανάβασης της μικρής διαδρομής με μία Μustang της δεκαετίας του 1960, στην οποία συμμετέχουν τόσο η Siemens όσο και το πανεπιστήμιο του Cranfield. 

Όμως τα πράγματα κάθε άλλο παρά ομαλά εξελίσσονται, με την έρημη την Μustang να ανεβαίνει τρεκλίζοντας και να πηγαίνει από την μια άκρη του δρόμου στην άλλη, με εμφανές πρόβλημα στο λογισμικό που κάνει χρήση του GPS και ραντάρ για να ελέγχει τον δρόμο.

Όπως βλέπουμε δεν είναι λίγες οι φορές που ο οδηγός σώζει τα προσχήματα την τελευταία στιγμή αναλαμβάνοντας δράση, ενώ αν και έφθασαν τελικά στην κορυφή με τα χίλια ζόρια, στην ουσία ήταν μάλλον μία ατυχής επίδειξη που συζητήθηκε με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο στο Διαδίκτυο.