Όποιος... μουτζώνει, πληρώνει!


Η αντικοινωνική συμπεριφορά όπως αυτή εκφράζεται και μέσα από την «αγαπημένη» ελληνική... μούτζα θα θεωρείται παράβαση και θα τιμωρείται με σοβαρό πρόστιμο. 

  • 2/12/2017


Σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη, επίκεινται αρκετές αλλαγές στον ΚΟΚ, μία εκ των οποίων θα αφορά και τις άσεμνες χειρονομίες, με πρώτη και καλύτερη την αγαπημένη ελληνική συνήθεια, τη μούτζα, η οποία θα αποτελεί ειδική παράβαση για την οποία θα υπάρχει αυστηρό πρόστιμο στους επαγγελματίες οδηγούς.

Μία ακόμα σημαντική είδηση είναι ότι θα καταργηθεί η υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50% όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ημέρου. Παράλληλα θα ισχύσει και προηγούμενη πρόθεση του υπουργείου η οποία θ έλει να φέρει την κλιμάκωση των προστίμων για παραβάσεις του ΚΟΚ ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη οδηγού.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε επίσης την Ενιαία Βάση Δεδομένων που δημιουργείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών, ενώ θα υπάρξει και Βάση Δεδομένων για Οδηγούς. Όλες αυτές οι βάσεις δεδομένων θα επικοινωνούν μεταξύ τους, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος των οδηγών και των οχημάτων που βρίσκονται έξω από το τυπικό νομικό πλαίσιο.

Τέλος ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων με χρέωση ανάλογα με την χρήση. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο.