Οι υβριδικές Mercedes-Benz A-Class θα είναι τετρακίνητες


Η γκάμα της νέας A-Class αναμένεται σε βάθος χρόνου να συμπληρωθεί με δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις αλλά όχι και με μια πλήρως ηλεκτρική.

  • 19/6/2018

Η Mercedes, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, ετοιμάζει ήδη της εκδόσεις που θα συμπληρώσουν τη γκάμα της νέας Α-Class. Μεταξύ τους υπάρχει και μια plug-in υβριδική, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το αργότερο μέσα στην επόμενη χρόνια.

Η υβριδική A-Class θα κινείται από το συνδυασμό του καινούργιου των τετρακύλινδρου turbo των 1.300 cc και των 163 PS με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα αποδίδει επιπλέον 90 PS. Το πιο πιθανό είναι πως ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα με αποτέλεσμα η υβριδική A-Class να είναι τετρακίνητη. Έτσι λογικά η ονομασία της θα είναι Α250e 4MATIC, ενώ θα μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά, σύμφωνα με τις ισχύουσες πληροφορίες για μέχρι και 50 km.

Ο προγραμματισμός της Mercedes πάντως θα περιλαμβάνει εκτός απροόπτου και μια δεύτερη υβριδική έκδοση, επίσης τετρακίνητη, την A220e 4MATIC, που ακολουθήσει χρονικά. Εδώ ο ίδιος ηλεκτροκινητήρας θα συνδυάζεται με τη λιγότερο ισχυρή έκδοση των 136 PS του κινητήρα των 1,33 lt και γενικά θα πρόκειται και για μια οικονομικά πιο προσιτή έκδοση. Πλήρως ηλεκτρική έκδοση της A-Class πάντως δεν αναμένεται, ενώ οι δύο υβριδικές δεν θα διαφοροποιούνται σημαντικά αισθητικά από τις συμβατικές.