Oι μισές πωλήσεις της Porsche μέχρι το 2025 θα είναι EV μοντέλα


Η μεγάλη ζήτηση των υβριδικών μοντέλων της Porsche υποχρεώνει την εταιρία να αλλάξει τα πλάνα της  δίνοντας έμφαση στα πάσης φύσεως EV μοντέλα τα οποία σύμφωνα με την ίδια θα κυριαρχήσουν στις πωλήσεις μετά το 2025. 

  • 1/12/2017


Με την ηλεκτροκίνηση να έρχεται με γοργούς ρυθμούς όλες οι εταιρίες αλλάζουν διαρκώς τα πλάνα τους για όσα θα συμβούν μέσα στην επόμενη δεκαετία. Ανάμεσά τους και ονόματα όπως η Porsche, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρό της του τμήματος Βορείου Αμερικής Klaus Zellner, η μεγάλη ζήτηση που έχουν ήδη τα έξι plug-in υβριδικά της θα οδηγήσουν σε μεγάλη εξάπλωση της γκάμα της σ' αυτή τη νέα τεχνολογία.

Μιλώντας στο Green Car Reports, o Ζellner υποστήριξε ότι με βάση τις σημερινές προβλέψεις, οι μισές Porsche που θα πωλούνται το 2025 θα είναι είτε υβριδικά είτε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Από αυτά ένα περίπου 75% θα είναι τα plug in υβριδικά, αν και στην συνέχεια και μετά το 2025 τα αμιγώς ηλεκτρικά θα πάρουν σιγά-σιγά το πάνω χέρι.

Βασικός κρίκος για το ηλεκτρικό μέλλον της Γερμανικής εταιρίας θα αποδειχθεί το Mission E, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της μοντέλο που ήδη παρουσιάζεται ως πρωτότυπο. Το συγκεκριμένο όχημα θα διατίθεται σε δύο εκδόσει, μία εκ των οποίων θα εφοδιάζεται με σύστημα γρήγορης φόρτισης, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να φέρει την μπαταρία του στο 80% της φόρτισής της σε μόλις 20 λεπτά.

Για να γίνει αυτό, ο Zellner υποσχέθηκε ότι θα εγκατασταθούν φορτιστές υψηλής τάσης σε όλες τις 189 αντιπροσωπείες της εταιρίας στις ΗΠΑ πολύ πριν το Mission E βγει στην παραγωγή. Παράλληλα το γκρουπ VW σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 2 δισεκατομύρια δολάρια για να δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο φορτιστών σε όλες τις ΗΠΑ. Ενώ είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και το παράδειγμα της Tesla η οποία έχει προωθήσει την εγκατάσταση φορτιστών σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παναγιώτης Τριτάρης