O Lapo Elkan πουλά τη Pagani Huayra του με μόλις 8 km στο κοντέρ


Η Pagani Huayra που βλέπετε είναι δημιουργία της Garage Italia του Lapo Elkan και αναμένεται πολύ γρήγορα να βρει νέο ιδιοκτήτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/8/2018

Ο γόνος της οικογένειας Agnelli, Lapo Elkan και η εταιρεία του Garage Italia πωλούν την πολύ ειδική Pagani Huayra τους. Την πώληση έχει αναλάβει η αντιπροσωπεία της Pagani στο Newport Beach, χωρίς να προσδιορίζει το πόσο. Το οποίο σίγουρα θα είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αφενός γιατί πρόσφατα ολοκληρώθηκε η παραγωγή της Huayra και αφετέρου γιατί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει μόλις 8 km (5 μίλια) στο κοντέρ του. Πρακτικά δηλαδή είναι ολοκαίνουργιο.

Το αισθητικό πρότυπο για τις επεμβάσεις της Garage Italia, που κατά καιρούς έχει ασχοληθεί με πολλά αυτοκίνητα, ήταν το Fiat Turbina Concept το 1954. Έτσι και εδώ υπάρχει ο συνδυασμός του λευκού και του πορτοκαλί για το αμάξωμα, σε συνδυασμό με μικρές ιταλικές σημαίες που βρίσκονται ακόμα και στις δαγκάνες των δισκόφρενων, τις χρυσές ζάντες και τα κόκκινα γράμματα στα λάστιχα.

Στο εσωτερικό οι ιδιαίτερες δερμάτινες επενδύσεις είναι έργο ενός ειδικού από το Τορίνο, ενώ έχει διατηρηθεί το εμφανές ανθρακόνημα και το γυαλισμένο αλουμίνιο που υπάρχει και στις άλλες Huayra. Στον κινητήρας δεν υπάρχουν αλλαγές και επεμβάσεις. Έτσι και εδώ στο κέντρο του αυτοκινήτου υπάρχει ο V12 των 6.000 cc ο οποίος αποδίδει 740 PS και 1.000 Nm.