O "βασιλιάς" του drift είναι ένα φτιαγμένο "αγροτικό"! (Video)


Ένα Toyota Hilux από την Αυστραλία "φορτωμένο" όχι με ζαρζαβατικά αλλά με 460+ ίππους και απίστευτη τρέλα!
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ,, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/5/2018

Το Toyota Hilux είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στον κόσμο και έχει περάσει τα πάνδεινα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όμως στην Αυστραλία σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε να κάνει και κάτι ακόμα: να μετατραπεί στο απόλυτο μηχάνημα για οδήγηση με το... πλάι.

Ένας τρεαμένος Αυστραλός αγωνιζόμενος σε επιδείξεις drift, o Νigel Petrie, έχοντας βαρεθεί τις κόντρες με τα κλασικά Sylvia και Skyline, αποφάσισε να ακολουθήσει έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Πήρε λοιπόν ένα Hilux του 2001 και το μετέτρεψε στο αγωνιστικό αυτοκίνητο για drift.

Για να γίνει αυτό πήρε κατ' αρχήν τον γνωστό κινητήρα SR20DET που τον έφθασε σε απόδοση πάνω από τους 460 ιππους, πρόσθεσε ένα σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων, άλλαξε την ανάρτηση και έστειλε την γεωμετρία της στον... αγύριστο, και το χαμήλωσε τόσο που να απέχει μόλις 7 πόντους από το έδαφος. Άλλαξε και το πίσω διαφορικό με ένα μηχανικό μπλοκέ δύο σταδίων και ιδού το όχημα που έχει αναστατώσει τις πίστες της Αυστραλίας.

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε κάποια από τα κατορθώματά του, με τον ικανότατο οδηγό του να καταφέρνει να κάνει μερικά άκρως εντυπωσιακά περάσματα. Όρεξη και κέφι να υπάρχει λοιπόν, και ακόμα και ένα "τελειωμένο" Hilux μπορεί να μετατραπεί σε ένα αγωνιστκό για διασκέδαση και ατέλειωτες "πάντες".