Νέος κινητήρας 1.600 κ.εκ. με 200 ίππους για το Opel Insignia


Mία ενδιάμεση επιλογή ανάμεσα στην κορυφαία έκδοση GSI και σ' εκείνη με τους 165 ίππους προσφέρει η Opel στην γκάμα του Insignia
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: OPEL
  • 4/8/2018

Μία νέα και πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση απέκτησε το Οpel Insignia με την προσθήκη στην γκάμα ενός κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση που φθάνει στους 200 ίππους και τα 280 Nm ροπής. Χάρη σ' αυτό το μοτέρ μπορεί να πιάνει τα 100 km από στάση σε 7,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 235 km/h. 

Ο κινητήρας αυτός εφοδιάζεται με φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων και πληροί της προδιαγραφές Euro 6d-TEMP. Θα διατίθεται και στις δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου, Grand Sport και Sports Tourer και έρχεται να καλύψει το κενό μεταξύ της έκδοσης GSi και της μικρότερης με τον κινητήρα των 1,5 λίτρων. Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Opel φθάνει στα 6,3 l/100 km., ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 145 gr/km.

Μαζί με τον κινητήρα η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται και με ένα νέο σύστημα infotainment, το οποίοέχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι πιο λειτουργικό και με πιο όμορφο user interface. Στην κορυφαία του εκδοχή Multimedia Navi Pro έχει αρκετές νέες λειτουργίες, και ανάλογα τον εξοπλισμό συνδυάζεται με έναν νέο πίνακα οργάνων καθώς και με head up display.

Η συγκεκριμένη έκδοση του Insignia είναι ήδη διαθέσιμη και στην Γερμανία οι τιμές ξεκινούν από τα 35.195 ευρώ με το μηχανικό κιβώτιο.