Νέες τεχνολογίες για το επόμενο Seat Leon


Η νέα γενιά Leon βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 εισάγοντας τη νέα πλατφόρμα πολυμέσων που θα αργότερα θα περάσει σε όλα τα μοντέλα του Volkswagen Group.

  • 2/3/2018

Τα τελευταία χρόνια οι υπεύθυνοι του VW Group έχουν αποφασίσει να στηρίξουν λίγο παραπάνω την Seat προσφέροντας της αρκετές «πρωτιές». Όπως για παράδειγμα στη περίπτωση του νέου Ibiza που υποδέχτηκε πρώτο την πλατφόρμα MQB A0, έτσι και το νέο Leon θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα εγκαινιάσει το νέο σύστημα πολυμέσων με νέες δυνατότητες και οθόνη αφής.

Πρόκειται για μία σημαντική είδηση αφού σήμερα οι υποψήφιοι αγοραστές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα χαρακτηριστικά ενός συστήματος infotainment, στις δυνατότητες συνδεσιμότητας, καθώς και σε άλλα προηγμένα στοιχεία (π.χ. ασύρματη φόρτιση, ανέπαφος έλεγχος, φωνητικές εντολές κ.α.) που σε λίγο καιρό θα αποτελούν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού σε πολλά προσιτά μοντέλα.

Επίσης, θα υπάρχει ενημέρωση χαρτών και εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο, όπως στα smartphones. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο CEO της Seat, ο Luca de Meo που είπε μεταξύ άλλων σε event στην Βαρκελώνη πως οι ειδικοί εργάζονται ήδη πάνω στο νέο σύστημα τα τελευταία δύο χρόνια και πως θα είναι το εξυπνότερο σύστημα στην κατηγορία του. Το νέο Leon θα έχει και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Από πλευράς μηχανικών μερών η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει ντίζελ εκδόσεις, τον βασικό χιλιάρη TSI καθώς και τον μεγαλύτερο 1.5 TSI σε μία mild hybrid έκδοση στα 48V με νέας γενιάς σύστημα start/stop. Πέρα από την hatch έκδοση θα υπάρχει και μία station με crossover χαρακτήρα, ενώ οι «γρήγορες» εκδόσεις θα ενταχθούν κάτω από το σήμα της Cupra. Επίσης, το νέο Leon (οι φωτογραφίες προέρχονται από το νέο Ibiza) θα είναι μαζί με το e-Mii τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της Seat με ευρείας παραγωγή που θα ξεκινήσει τέλη 2019.