Μπόνους 5.700 ευρώ για κάθε εργάτη της Daimler


Μία ιδιαίτερα πετυχημένη και κερδοφόρα χρονιά όπως το 2017 δεν θα μπορούσε να μην συνοδευτεί από την καθιερωμένη επιβράβευση του εργατικού δυναμικού του γερμανικού ομίλου με ένα πολύ καλό μπόνους.

  • 6/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στην χώρα μας τα 5.700 ευρώ πάνω-κάτω αντιστοιχούν στο περίπου μισό ετήσιο εισόδημα που αμείβεται πλέον η πλειονότητα. Για τους 130.000 εργάτες της Daimler στην Γερμανία, αυτό το ποσό είναι απλά ένα μπόνους που έρχεται να επισφραγίσει μία επιτυχημένη χρονιά.

«Οι εργαζόμενοι στην εταιρία μας συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε το 2017 να αναδειχθεί η πιο πετυχημένη χρονιά στην ιστορία της Daimler» δήλωσε ο CEO της Daimler AG και υπεύθυνος προσωπικού, ο Wilfried Porth. «Αυτό το μπόνους δείχνει πως η πορεία της εταιρίας ταυτίζεται πλήρως με το εργατικό της δυναμικό. Μαζί κατασκευάσαμε την χρονιά που μας πέρασε περισσότερα από δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα Mercedes-Benz, σημειώσαμε ρεκόρ πωλήσεων στα Mercedes-Benz Vans και προηγούμαστε με τα Mercedes-Benz Trucks».

Αξιοσημείωτο είναι πως το μπόνους κατατίθεται κάθε χρόνο από την Daimler από το 1997. Τα τελευταία χρόνια και η Porsche συνηθίζει να αμείβει με έξτρα επιμίσθιο τους εργαζόμενους της. Στις αρχές 2017 περίπου 20.000 εργάτες της είχαν επιβραβευθεί με μπόνους 9.111€. Παρά ταύτα τα συνδικάτα δεν πτοούνται και τελευταία προχωρούν σε συχνές απεργίες και κινητοποιήσεις ζητώντας αυξήσεις μισθών.