Μία ορίτζιναλ Porsche 901 που έγινε σαν καινούργια!


Το μουσείο της Porsche είναι ένας προορισμός που δεν θα πρέπει να προσπεράσει κανείς λάτρης της αυτοκίνησης αν τύχει και βρεθεί στην Στουτγάρδη (λέμε τώρα).

  • 14/12/2017

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδικότερα αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Στουτγάρδη μέχρι τις 8 Απριλίου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά την μια από τις δύο αρχέτυπες 901 (αργότερα και λόγω δικαιωμάτων η ονομασία άλλαξε σε 911). Από τις πρώτες 901 (δηλ. πριν μετονομαστούν) το μουσείο δεν είχε να φιλοξενήσει καμία.

Ωστόσο, το εξαιρετικά σπάνιο αυτοκίνητο που βλέπετε ανακαλύφθηκε τυχαία το 2014 από ένα τηλεοπτικό συνεργείο σε έναν εγκαταλειμμένο αχυρώνα κάπου στην Γερμανία. Το συνεργείο επικοινώνησε με το μουσείο όπου οι ειδικοί διαπίστωσαν έκπληκτοι πως πρόκειται για το υπ’ αριθμόν σασί Νο 300.057 και μία από τις πρώτες 901. Και όπως καταλαβαίνετε το μουσείο αγόρασε δίχως δεύτερη κουβέντα την ιστορική Porsche.

H αναπαλαίωση έγινε με εξαρτήματα (κιβώτιο, μετάδοση, γρανάζια κ.α. υλικά) ακριβώς ίδιων προδιαγραφών της εποχής εκείνης και διήρκεσε τρία χρόνια μέχρι την ολοκλήρωσή της. Και βλέποντας τις φωτογραφίες δεν έχουμε παρά να βγάλουμε στο καπέλο στους «μάστορες» που έκαναν την πανέμορφη κόκκινη Porsche 910 σαν καινούργια.