Mεταμόσχευση πνεύμονα για τον Niki Lauda


Ο Νiki Lauda δίνει μία ακόμα μεγάλη μάχη για τη ζωή του από την οποία όπως και στις προηγούμενες το βέβαιο είναι ότι θα βγει νικητής. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/8/2018

Ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή θρύλους της Formula 1, ο Niki Lauda υποβλήθηκε σε εγχείρηση μεταμόσχευσης πνεύμονα σε νοσοκομείο της Bιέννης. Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο 69χρονος Αυστριακός ήταν επιβεβλημένο να κάνει την εγχείρηση λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν το συγκεκριμένο όργανο. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι η κατάταση της υγείας του εξελίσσεται φυσιολογικά.

Ο Niki Lauda είναι ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από τους αγώνες, όντας τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Formula 1. Μάλιστα η αντιπαλότητά του με τον James Hunt -που έγινε και μία πολύ καλή ταινία υπό τον τίτλο Rush- παρ' ολίγον να του κοστίσει την ζωή το 1976.

Όμως όπως και τότε που γύρισε κυριολεκτικά από τον άλλο κόσμο-και σε πολλές αλλες περιπτώσεις της ζωής του, για παράδειγμα οι περιπέτειες με την αεροπορική του εταιρία- έτσι και τώρα ο Niki Lauda είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τα καταφέρει. Και θα επιστρέψει στην φυσική του θέση, κοντά στα μονοθέσια της Μercedes στην Formula 1, απ' όπου έλειψε τους τελευταίους δύο αγώνες προφανώς λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.