Mercedes-AMG GT4: Έτοιμη για την Γενεύη


Η Mercedes έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από την 4θυρη AMG, ένα σεντάν για 4 επιβάτες με κορυφαίες επιδόσεις και σπορ χαρακτήρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ
  • 11/2/2018

Η Mercedes-AMG επιβεβαιώνει αυτό που τόσο καιρό κυκλοφορούσε ως φήμη: Την παραγωγή ενός σπορ 4θυρου σεντάν με την -κωδική προς το παρόν- ονομασία AMG GT4. Η εταιρία έδωσε ήδη τις πρώτες εικόνες στην δημοσιότητα από τις δοκιμές του αυτοκινήτου, ενώ η παρουσίασή του αναμένεται σε λίγες ημέρες, στην έκθεση της Γενεύης.

Το νέο μοντέλο της Γερμανικής εταιρίας βασίζεται στο περσινό AMG GT Concept, και χαρακτηρίζεται από την δυναμική εμπρός μάσκα με την Panamericana γρίλια και τα τραβηγμένα προς τα πίσω φωτιστικά σώματα. Η γραμμή του αμαξώματος θυμίζει έντονα την CLS με μικρά παράθυρα και χαμηλή οροφή, με αρκετά πιο επιθετική και σπορ αίσθηση, ιδίως στο πίσω μέρος όπου είναι έντονη η ομοιότητα με την AMG GT, ιδίως στα φωτιστικά σώματα και την εξάτμιση με την τετραπλή εξαγωγή.

Για όσους προβληματίζονται για την θέση της στην γκάμα της εταιρίας, με δεδομένη την ύπαρξη της αρκετά κοντινής CLS, η εταιρία προχωρά σε κάποιες αλλαγές στο συγκεκριμένο μοντέλο, καταργώντας την κορυφαία CLS 63, αντικαθιστώντας την με μία CLS 53 με ένα υβριδικό τρίλιτρο V6 κινητήρα.

Η GT4 θα χρησιμοποιεί τον γνωστό V8 των 4 λίτρων με την ιπποδύναμη να βρίσκεται μάλλον πάνω από τους 600 ίππους (στην Ε 63 S βγάζει 612 ίππους). Υπάρχουν και φήμες για την παρουσίαση μιας υβριδικής έκδοσης, καθώς το πρωτότυπο χρησιμοποιούσε και έναν ηλεκτροκινητήρα μαζί με τον 4λιτρο V8, ανεβάζοντας την ιπποδύναμη στους 816 ίππους έχοντας επιτάχυνση στο 0-100 km/h κάτω από 3 δευτερόλεπτα.