Με νέους diesel κινητήρες το Hyundai i30


Έχοντας ως στόχο να γίνει η Νο1 ασιατική εταιρία στην Ευρώπη η Hyundai είναι μία από τις οποίες συνεχίζουν να επενδύουν στους πετρελαιοκινητήρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/9/2018

Η Hyundai (όπως και η Kia) έχουν ήδη ανακοινώνει πως έχουν προχωρήσει στην επόμενη γενιά κινητήρων diesel που περιλαμβάνει τον γνωστό 1.6 Smartstream και τις σχετικές εκδόσεις ισχύος του. Τον οποίο αργότερα θα δούμε και με mild hybrid σύστημα 48V. Προς το παρόν η πιο πρόσφατη παρουσία του νέου diesel (με νέο καταλυτικό σύστημα με AdBlue)  είναι στο διακριτικά ανανεωμένο i30.

Ο νέος τετρακύλινδρος Smartstream θα προσφέρεται στο i30 σε τρεις εκδόσεις, με 95 PS, 116 PS και 136 PS. H βασική έκδοση θα συνδυάζεται μόνο με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων όταν οι δύο ισχυρότερες θα έχουν προαιρετικά και το νέο αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Οι νέες εκδόσεις με μετατροπή σε NEDC κύκλο (από WLTP) παρουσιάζουν μέση εκπομπή CO2 από 99-104 g/km και μέση κατανάλωση 3,8-3,9 lt/100 km.

Κατά τα υπόλοιπα υπάρχουν κάποιες μικρής έκτασης αισθητικές αλλαγές μιας επικεντρώνονται κυρίως στο μπροστινό προφυλακτήρα και την μάσκα που παραπέμπει στο i30 Fastback. Επίσης υπάρχουν νέα χρώματα αμαξώματος. Στο εσωτερικό υπάρχει επιλογή της νέας προαιρετικές οθόνης αφής 8’’ με υποστήριξη Android Auto και Apple Car Play, ενώ ένα νέο στοιχείο είναι και η υποστήριξη φωνητικών εντολών.