McLaren Senna GTR: Όποιος πρόλαβε… πρόλαβε!


Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες η σούπερ εκδοχή της Senna είχε κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στο σαλόνι της Γενεύης με τα 75 της «αντίτυπα» να έχουν γίνει ήδη sold out!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/3/2018

Όταν πρόκειται για την ταχύτερη McLaren που έχει κατασκευαστεί ποτέ (τουλάχιστον έτσι λένε οι Βρετανοί) ίσως να ακούγεται λογικό πως η συνολική παραγωγή των 75 όλων και όλων Senna GTR έχει ήδη βρει στέγη. Μάλιστα η McLaren έκανε γνωστό πως υπήρχαν συνολικά 150 αιτήσεις αγοράς για το πιο πρόσφατο μοντέλο της και το γεγονός πως μιλάμε για ένα καθαρά track-car (αυτοκίνητο μόνο για την πίστα) κάνει την είδηση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Η Senna GTR αποδίδει 836 PS από τον bi-turbo V8 χωρητικότητας με την McLaren να αναφέρει πως το 0-100 πετυχαίνεται σε λιγότερο από 2,8 sec δίχως να αναφέρεται σε περισσότερες λεπτομέρειες. Και αυτό διότι η Senna GTR παρουσιάστηκε ως concept στην ελβετική έκθεση με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν μέσα 2019.

Πάντως, η βρετανική φίρμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως το κάθετο αεροδυναμικό φορτίο ξεπερνά τα 1.000 kg και πως η GTR μπορεί να την προσπεράσει στην πίστα μόνο ένα μονοθέσιο της F1. Και αν είστε περίεργοι για την τιμή πώλησης, αυτή φτάνει περίπου τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Όχι πως έχει κάποια σημασία… αφού όλες οι GTR έχουν ήδη καπαρωθεί (λέμε και κάνα αστειάκι).