McLaren BP23: Η "επιστροφή" της ιστορικής F1


Η McLaren έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα από το νέο hypercar που ετοιμάζει με αναφορά στο πιο εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο της ιστορία της, την F1.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΜCLAREN
  • 10/3/2018

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η McLaren ετοιμάζει το νέο μοντέλο στην σειρά Ultimate Series. το οποίο θα διαδεχθεί την P1 και έχει προς το παρόν των κωδικό BP23 Hyper-GT. 

Η βρετανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα από το νέο της μοντέλο, από τα οποία βλέπουμε ότι υπάρχει μία έντονη προσπάθεια των σχεδιαστών να υπενθυμίσουν την κλασική F1.

Bλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχει και σ' αυτό το μοντέλο η τριθέσια διάταξη της F1 με τον οδηγό τοποθετημένο στο κέντρο και λίγο πιο μπροστά από τους άλλους δύο επιβάτες. Στο ταμπλό μάλιστα βλέπουμε και την ένδειξη 243 mph (δηλαδή 391 km/h), το οποίο ξεπερνά τα 242 mph της F1. 

O φόρος τιμής στην F1 δεν μένει μόνο σ' αυτά τα στοιχεία αλλά και σε άλλα χαρακτηριστικά, όπως ότι θα κατασκευαστεί σε μόλις 106 μονάδες, όπως και η F1. Το κόστος της αναμένεται να ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια, αν και όλα τα αυτοκίνητα είναι ήδη κλεισμένα και πουλημένα.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει γίνει γνωστό, βρισκόμαστε περίπου στην μέση της εξέλιξης του μοντέλου, με μια πρώτη μορφή του να παρουσιάζεται σε κάποια από τις εκθέσεις αυτοκινήτου του 2018. Το μόνο που γνωρίζουμε σχετικά με τα μηχανικά της μέρη είναι ότι θα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης, με συνδυασμό ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ενός ηλεκτροκινητήρα.

Το όνομα BP23 είναι προς το παρόν ο κωδικός του νέου αυτοκινήτου, με την ΜcLaren να έχει αποφασίσει να υιοθετήσει κανονικά ονόματα για όλα τα μοντέλα της από εδώ και στο εξής. Δεν θα πρόκειται για ένα όχημα με έμφαση στους χρόνους στις πίστες, αλλά για ένα αυτοκίνητο που θα δείχνει την υπεροχή του στους δρόμους. Η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη του 2019, οπότε έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας να μιλάμε για την διάδοχη κατάσταση ενός αυτοκινήτου που έγραψε μοναδική ιστορία.