Μάθετε τα τελευταία τεστ πρόσκρουσης του Euro NCAP (video)


5 αστέρια για τα VW Touareg και Audi A6, 4 για τα Ford Tourneo Connect και Smart EQ, 3 αστέρια για το Suzuki Jimny

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/9/2018

Η τελευταία σειράς δοκιμών του Euro NCAP περιλάμβανε τέσσερα συμβατικά νέα μοντέλα και ένα ηλεκτρικό. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός Euro NCAP προχώρησε σε μια νέα σειρά δοκιμών καινούργιων μοντέλων της ευρωπαϊκής αγοράς. Αυτή τη φορά λοιπόν ελέγχθηκαν τα VW Touareg, το Audi A6, το Ford Tourneo Connect, το Smart EQ ForFour και το Suzuki Jimny.

Τα δύο (ακριβά και μεγάλα) μοντέλα του ομίλου Volkswagen τα πήγαν ιδιαίτερα καλά στις δοκιμασίες και έτσι και τα δύο αξιολογήθηκαν με την ανώτατη δυνατή διάκριση των 5 αστεριών, έχοντας πετύχει ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες στις επιμέρους δοκιμασίες.

Το Ford Tourneo Connect είναι στην ουσία μια αναβαθμισμένη έκδοση του μοντέλου που είχε δοκιμαστεί από τον οργανισμό του 2014. Στο νέο του έλεγχο αξιολογήθηκε με 4 αστέρια, ενώ το ίδιο συνέβη και με το πλήρως ηλεκτρικό Smart EQ Forfour. Εδώ το άξιο λόγου και αναφοράς είναι πως το ηλεκτρικό Forfour πέτυχε την ίδια επίδοση με το αντίστοιχο συμβατικό μοντέλο.

Το νέο Suzuki Swift αξιολογήθηκε με 3 αστέρια, κάτι που οφείλεται στην υποχώρηση της δομής της καμπίνας επιβατών κατά τη μετωπική σύγκρουση με μερική επικάλυψη και κυρίως στη μη ικανοποιητική απόδοση των στάνταρ συστημάτων υποβοήθησή του. Όπως για παράδειγμα του αυτόματου συστήματος πέδησης ανάγκης (ΑΕΒ).