Κοινό πλαίσιο για τα Ford Ranger και VW Amarok;


Η Ford και η VW προσπαθούν να βρουν από κοινού τρόπους προκειμένου να μειώσουν το κόστος των pick up τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/8/2018

Πριν από λίγο καιρό η Ford και ο γερμανικός όμιλος της Volkswagen υπέγραψαν μια καταρχήν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των επαγγελματικών αυτοκινήτων τους. Ο λόγος η από κοινού εξέλιξη νέων μοντέλων προκειμένου να περιοριστεί το κόστος.

Οι φήμες πλέον κάνουν λόγο για επέκταση της συνεργασίας, προφανώς το κίνητρο είναι το ίδιο και στα pick up, όπου οι δύο εταιρείες εκπροσωπούνται με τα επιτυχημένα Ranger και Amarok αντίστοιχα. Στην περίπτωση που αυτό συμβεί θα περάσουν ακόμα αρκετά χρόνια μέχρι να εμφανιστούν τα προϊόντα αυτής της συνέργειας, καθώς ο κύκλος ζωής των συγκεκριμένων μοντέλων είναι σαφώς πιο μεγάλος από αυτόν τον επιβατικών.

Χαρακτηριστικές για την ανάγκη συνεργασίας είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής του ομίλου Volkswagen στην Αυστραλία, ήπειρο όπου τα pick up είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, Michael Bartsch, ο οποίος είπε «για να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Αυστραλία πρέπει να μειώσουμε το κόστος. Το Amarok κατασκευάζεται στη Γερμανία και την Αργεντινή, χώρες με υψηλό κόστος για ένα προϊόν που ανήκει στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία που μπορεί να φανταστεί κανείς».

Παράλληλα ο Bartsch τόνισε πως για να είναι μια τέτοια συνεργασία επιτυχημένη η κάθε μάρκα πρέπει να διατηρήσει οπωσδήποτε την ταυτότητά της.