Και πενταθέσια έκδοση για το VW Atlas


Με μία πρώτη teaser φωτογραφία η VW επιβεβαίωσε πως στην έκθεση της Νέας Υόρκης θα παρουσιάσει την μικρότερη εκδοχή του Atlas που πιθανότατα θα ονομάζεται Cross Sport.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/3/2018

Πριν το ενδιαφέρον μετατοπιστεί στο Πεκίνο όπου τέλη Απριλίου η VW θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο Touareg, στην άλλη άκρη του κόσμου θα κάνει πρεμιέρα μία πιο συμπαγής εκδοχή του Atlas. Συγκεκριμένα στην έκθεση της Νέας Υόρκης που θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα και που εδώ βλέπετε το πρώτο σχέδιο να δείχνει την μάσκα.

Προς τα πίσω φαίνεται λίγο η οροφή που θα σβήνει χαμηλότερα δίνοντας ένα πιο κουπέ στιλ για το πενταθέσιο Atlas Cross Sport που θα βασίζεται και αυτό στο πλαίσιο MQB. Η γκάμα θα περιλαμβάνει τα γνωστά μηχανικά σύνολα στα 2.000 cc με ισχύ από 235 PS με το σύστημα τετρακίνησης να προσφέρεται προαιρετικά σε όλες τις εκδόσεις. Ακόμη και στην κορυφαία V6 των 3,6 lt που αποδίδει 286 PS.

Το Atlas Cross Sport θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Tennessee μαζί με το επταθέσιο Atlas και των αμερικανικών προδιαγραφών Passat. Από πλευράς ανταγωνισμού το Cross Sport θα τοποθετηθεί απέναντι στα BMW X6 και Mercedes-Benz GLE Coupe.