Και η Audi δεν θα είναι παρούσα στην έκθεση του Detroit


Η παρουσία των κατασκευαστών στις παραδοσιακές εκθέσεις αυτοκινήτων δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/5/2018

Ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων δύο premium Γερμανών κατασκευαστών, της Mercedes και της BMW, η Audi, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της στο Automotive News, δεν θα δώσει το παρόν στην έκθεση του Detroit. Η οποία γίνεται στις αρχές κάθε χρονιάς στην πρώην Μέκκα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και παραδοσιακά «ανοίγει» την καινούργια χρονιά.

Η απουσία της Audi δεν θα είναι μόνιμη, αλλά όπως δήλωσαν και τα στελέχη της η παρουσία της σε εκθέσεις θα εξαρτάται από τον προγραμματισμό της εμφάνισής των νέων μοντέλων της. Ταυτόχρονα θα συνεκτιμάται και η συνολική προβολή που θα έχουν τα προϊόντα της από τη συμμετοχή της σε κάποια έκθεση.

Γεγονός είναι πως τα έξοδα μιας παρουσίας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια από τις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων ανά τον κόσμο είναι τεράστια, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να στηθεί και ένα ολόκληρο δίκτυο logistics, που με τη σειρά του απορροφά σημαντικούς πόρους.

Πέρα από αυτά η έκθεση του Detroit, γνωστή και ως NAIAS, έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμα θέμα. Το οποίο είναι η μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών CES που διοργανώνεται σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο στο Las Vegas. H CES όχι μόνο «κλέβει» δημοσιότητα από την έκθεση στο Detroit αλλά με τη συνεχόμενη αύξηση της σημασίας των ηλεκτρονικών και των ψηφιακών εφαρμογών στα αυτοκίνητα «κλέβει» και αυτοκινητοβιομηχανίες που προτιμούν να είναι στο Las Vegas.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν το θέμα οι οργανωτές της έκθεση του Detroit σκέφτονται πολύ σοβαρά να αλλάζουν από το 2020 τις ημερομηνίες διεξαγωγής της για μετά τον Ιανουάριο.