Icona Nucleus Concept: Το... καθιστικό σας με ρόδες!


Το Nucleus περιγράφεται ως το απόλυτο σαλόνι αυτόνομης οδήγησης, το οποίο αναπτύχθηκε πάνω στις ιδέες που παρουσιάστηκαν από την Neo το 2015.
 

  • 3/3/2018

Στην έκθεση της Γενεύης, μέσα στα πολλά πρωτότυπα που θα δούμε, ξεχωρίζει καιτο δημιούργημα που βλέπουμε στις φωτογραφίες μας. Η Icona παρουσιάζει το Nucleus concept με άκρως εντυπωσιακό αμάξωμα, το οποίο είναι ασύμμετρο καθώς το μοντέλο έχει μόνο μια πόρτα.

Το αυτοκίνητο επίσης απέχει από την παραδοσιακή σειρά παραθύρων, εισάγοντας ημιδιάφανα, στο χρώμα του δέρματος πάνελ, τα οποία επιτρέπουν πλήρη θέαση στους επιβάτες, ενώ εμποδίζουν τους έξω να βλέπουν μέσα στο όχημα. Το ημιδιάφανο θέμα συνεχίζεται και στην οροφή, η οποία διαθέτει ένα μοναδικό σχέδιο, μια μίξη διάφανων και ημιδιάφανων πάνελ.

Το μήκος του οχήματος είναι 5,25 μέτρα, το πλάτος 2,12 μέτρα και το ύψος 1,75 μέτρα. Παρόλο που είναι σχετικά μεγάλο, το όχημα έχει αεροδυναμικό συντελεστή λιγότερο από 0,25 χάρη σε ένα diffuser και θόλους τροχών με αεροδυναμικές αιχμηρές απολήξεις.

Καθώς το αυτοκίνητο είναι πλήρως αυτόνομο, οι σχεδιαστές ανέπτυξαν ένα στιλάτο και μοντέρνο εσωτερικό, το οποίο δεν έχει σύστημα οδήγησης ή ταμπλό.

Παρόλο που εστίασαν στην δημιουργία μιας άνετης καμπίνας, το όχημα έχει σχεδιαστεί επίσης με γνώμονα την παραγωγικότητα. Αν είστε επικεφαλής σε μια επαγγελματική συνάντηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τραπέζι του οχήματος για να κάνετε μια επανάληψη της παρουσίασης, αλλά και για τις τελευταίες πινελιές στην ομιλία σας.

Αν και δεν αναμένεται να δούμε οχήματα σας το Nucleus στο προσεχές μέλλον, η Icona πιστεύει ότι τα συστήματα πλήρους αυτόνομης οδήγησης, μελλοντικά θα οδηγήσουν σε πιο χρηστικά οχήματα. Ένα αυτοκίνητο θα μπορεί να σας πηγαίνει στο αεροδρόμιο, να παίρνει τα παιδιά από το σχολείο και αργότερα να πηγαίνει τους παππούδες στο ιατρικό ραντεβού.