H VW σκέφτεται (ξανά!) την πώληση της Ducati και των φορτηγών της


Σε μία προσπάθεια να βγάλει από πάνω της βάρη που δεν χρειάζεται -και υπό την πίεση όσων προέκυψαν από το dieselgate- το νέο αφεντικό της VW συζητά και πάλι την πώληση κάποιων από τις εταιρίες του γκρουπ.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/5/2018

Η πώληση της Ducati από την VW έχει γίνει το"αγαπημένο" στόρι των σεναριογράφων της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς εμφανίζεται ως είδηση μια-δυο φορές στο εξάμηνο. Πάντως μέχρι τώρα δεν είχε προχωρήσει τίποτα από όλα όσα ακούγονταν, τόσο επειδή αντιδρούσαν τα συνδικάτα όσο και γιατί δεν το επιθυμούσαν οι οικογένειες Porsche και Piech.

To νέο αφεντικό της εταιρίας όμως, ο Herbert Diess, επανέρχεται, θέλοντας προφανώς να ακολουθήσει τα βήματα του Marchionne, στον οποίο η κίνηση με την Ferrari απέδωσε τα μέγιστα. Όπως δήλωσε ο Diess, για τα τμήματα που δεν είναι οι κύριες δραστηριότητες του γκρουπ, όπως η Ducati, η Renk, η Man Diesel θα πρέπει βρεθεί ένα εναλλακτικό και βιώσιμο πρόγραμμα επιβίωσής τους στο μέλλον. Αυτό το πρόγραμμα δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο πώλησής τους, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Diess έχει ήδη έτοιμα πλάνα για να βάλει τις εταιρίες φορτηγών του γκρουπ, την MAN και την Scania στο Χρηματιστήριο, ενώ ως αντιστάθμισμα θέλει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ των εταιριών των επιβατικών έτσι ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη οικονομία κλίμακος στην εξέλιξη και παραγωγή νέων μοντέλων. 

Στις δηλώσεις του πάντως που έκανε στο πρακτορείο Reuters δηλώνει ότι πέρα από την οικονομική ευημερία του γκρουπ, θέλει να βγάλει και την ρετσινιά του dieselgate δημιουργωντας μία πιο "ειλικρινή, πιο ανοιχτή και πιο αληθινή εταιρία". Όπως φαίνεται ο Diess έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά για την VW, κάτι που μένει να αποδειχτεί και στην πράξη, καθώς η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση προσθέτει έναν ακόμα πονοκέφαλο στο σύνολο του γκρουπ.