H VW παρήγγειλε μπαταρίες αξίας 40 δισεκατομμυρίων ευρώ!


Πρόκειται για μία συμφωνία μαμούθ της γερμανικής εταιρίας που έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την επάρκεια μπαταριών για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: VW
  • 12/5/2018
Και ο νέος πόλεμος στην αυτοκινητοβιομηχανία μόλις αρχίζει. Και θα αφορά την εξασφάλιση επαρκών αποθεμάτων μπαταριών, έτσι ώστε κάθε εταιρία να μπορεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση, που αναμένεται και μεγάλη.
 
Το γκρουπ VW λοιπόν, έσπευσε να κλείσει μία τεράστια συμφωνία για μπαταρίες των ηλεκτρικών της μοντέλων, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ! Τα συμβόλαια αυτά, σύμφωνα με το Fortune, ισοδυναμούν με την αξία ολόκληρης της Tesla, η οποία παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε πρώτη και έχτισε γρήγορα ένα όνομα, αρχίζει πλέον να χάνει έδαφος, καθώς την πλησιάζουν οι μεγάλοι κατασκευαστές όπως η VW. 
 
Στην πραγματικότητα, η VW παράγει περισσότερα αυτοκίνητα σε τέσσερις ημέρες από όσα φτιάχνει η Tesla σε έναν ολόκληρο χρόνο. Ενώ το σύνολο του γκρουπ υπολογίζει ότι θα μπορεί να πουλά σχεδόν 3 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα κάθε χρόνο από το 2025 και μετά.
 
Τα σχέδια της VW είναι πολύ μεγάλα. Μέχρι το 2020 θα έχουν 25 καινούργια ηλεκτρικά μοντέλα, και πάνω από 20 plug in υβριδικά. Όπως δήλωσε το νέο της αφεντικό, ο Herbert Diess, η εταιρία σκοπεύει μέσα σε λίγα χρόνια να έχει τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών μοντέλων σε όλο τον κόσμο.
 
Το μήνυμα της απίστευτης αυτής συμφωνίας αγοράς μπαταριών είναι ξεκάθαρο. Η VW είναι εδώ και έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή, όση συμπάθεια και να τρέφεις για τον Musk, δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι ακόμα πασχίζει να βρει τρόπο να λειτουργήσει κανονικά η παραγωγή του Μodel 3.