Η VW ξεστοκάρει ενόψει WLTP και ανέβηκε 11% σε πωλήσεις


Σημαντική άνοδο παρουσίασε το group VW μέσα στον Ιούλιο χάρη στις προσφορές που κάνει σε μοντέλα που θα αλλάξουν status λόγω των νέων κανονισμών μέτρησης ρύπων WLTP.
 

  • 18/8/2018

Άνοδο 11% των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στον Ιούλιο σημείωσε το group VW χάρη στο ειδικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει λίγο πριν την έναρξη ισχύος του νέου κανονισμού ρύπων WLTP. Oι πωλήσεις όλων των εταιριών του γκρουπ έφθασαν τις 908.200 μονάδες.

Όπως δηλώνουν στελέχη της εταιρίας αυτό οφείλεται στο πρόγραμμα προώθησης μοντέλων που εμπίπτουν στον υπάρχοντα τρόπο μέτρησης NEDC, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον WLTP από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Την ίδια τακτική ακολουθούν και αρκετές άλλες εταιρίες σε μία προσπάθεια να ξεστοκάρουν από αυτοκίνητα τα οποία είναι συμβατά με τον NEDC. Το σημαντικότερο πρόβλημα για όλες είναι να έχουν έτοιμα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου τα νέα αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι οι σταθμοί ελέγχουν δουλεύουν πυρετωδώς νύχτα-μέρα, ενώ και αρκετά μοντέλα χρειάζονται επεμβάσεις (φίλτρα σωματιδίων κ.λπ.), κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση αρκετά μοντέλα να μην καταφέρουν να είναι έτοιμα στην συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Η άνοδος του VW Group ήταν μεγαλύτερη στην Ευρώπη, της τάξης του 24%, με την Γερμανία να οδηγεί την κούρσα με ένοδο 38%. Σημαντική ήταν και η άνοδος στην πρώην Ανατολική Ευρώπη με 19% αλλά και στην Ρωσία με 17%. Στις ΗΠΑ η άνοδος ήταν 7,8%, ενώ στην Βραζιλία η άνοδος ξεπέρασε το 39%!

Ανάμεσα στις εταιρίες του γκρουπ η Seat είχε τα περισσότερα κέρδη με άνοδο 36%, η Αudi είχε 7%, η VW επωφελήθηκε με άνοδο 8% και η Skoda με 15%. H Porsche σημείωσε και αυτή άνοδο πωλήσεων της τάξης του 14%. Συνολικά στο πρώτο επτάμηνο του 2018,  το group VW παρουσιάζει άνοδο 7,5% με τις πωλήσεις να έχουν ήδη ξεπεράσει τα 6,4 εκατομμύρια μονάδες.