H VW ετοιμάζει Τ-Roc Cabrio για το 2020


Μία ακόμα καινοφανής κατηγορία, αυτή των cabrio SUV, φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει τα πάνω της, με την VW να δηλώνει έτοιμη για ένα "ανοιχτό" T-Roc μέσα στο 2020.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ
  • 25/2/2018

Καθώς οι εταιρίες ψάχνουν να καλύψουν και το μικρότερο κενό σε κατηγορίες, οδηγούνται πλέον σε ακόμα πιο περίεργες και ειδικές περιπτώσεις. Έτσι μετά την Land Rover που έκανε την αρχή (τουλάχιστον στις μέρες μας), με το "ανοιχτό" Evoque, και η VW δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει ένα cabrio T-Roc μέχρι το 2020.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε μετά την συνάντηση των μελών του ΔΣ της εταιρίας ενώ δόθηκε στην δημοσιότητα και ένα σκίτσο για το συγκεκριμένο μοντέλο. Η VW υποστηρίζει ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο στο Osanbruck στην Γερμανία, στο δεύτερο μισό του 2020.

Το εργοστάσιο αυτό, στο οποίο απασχολούνται πάνω από 2.300 εργάτες, κατασκεύαζε τα Golf Cabriolet, ενώ τον τελευταίο καιρό απασχολείται με την συναρμολόγηση των VW Tiguan και Porsche Cayman

H παραγωγή ενός ανοιχτού crossover θα κοστίσει στην VW περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις και έρευνα και εξέλιξη. Η Γερμανική εταιρία που ήδη έχει αρκετά SUV στην γκάμα της, και θα προσθέσει ακόμα περισσότερα, δηλώνει ότι η παρουσία ενός cabrio T-Roc θα φέρει ένα αυτοκίνητο με έντονο χαρακτήρα στην γκάμα της. 

Με δεδομένο το πρόγραμμα παραγωγής, υπάρχει η πιθανότητα η VW να δείξει ένα πρώτο δείγμα από το "ανοιχτό" T-Roc στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης μαζί με τα πρωτότυπα I.D. Vission. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2019 ή το πιο πιθανό στις αρχές του 2020. Μέχρι τότε η VW σκοπεύει να έχει πάνω από 20 SUV στην γκάμα της, με ένα 40% των πωλήσεών της παγκοσμίως να αφορά αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα.