H Volvo σταματά την εξέλιξη νέων κινητήρων


Οι τρέχουσες γενιές κινητήρων εσωτερικής καύσης θα είναι οι τελευταίες μιας και η σουηδική εταιρία θα εστιάσει στην υβριδοποίηση τους που θα αφορά σε επερχόμενα μοντέλα της.

  • 26/2/2018

Η είδηση ανακοινώθηκε από τον διευθύνων σύμβουλο της μάρκας, τον Hakan Samuelsson, στην διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του νέου V60 που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Στοκχόλμη. Αρχικά αυτή η ανακοίνωση μπορεί να εκπλήσσει, αλλά κάτι τέτοιο ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο.  Αν προσέξει κανείς τα λόγια του CEO της Volvo, δεν λέει πως θα καταργήσει ή θα διακόψει την παραγωγή των θερμικών κινητήρων, αλλά πως σταματά την εξέλιξη νέας γενιάς.

Και αυτό επειδή η Volvo προφανώς θα προχωρήσει σε βελτίωση των χαρακτηριστικών των θερμικών κινητήρων (τόσο σε απόδοση όσο σε μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων) με την προσθήκη ήπιων υβριδικών συστημάτων στα 48V ή με πιο σύνθετες hybrid λύσεις στο πλαίσιο της υβριδοποίησης τους (το γνωστό «electrification»).  Μάλιστα η σουηδική εταιρία έχει προγραμματίσει μία εξελιγμένη εκδοχή της SPA πλατφόρμας που θα εισαχθεί σε νέα μοντέλα το 2021 και φυσικά θα υποδέχεται κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.